Reutte krijgt de langste voetgangerhangbrug ter wereld

Geplaatst door Redactie op 4 maart 2014 om 10:06 in de categorie Attracties

Wat voor Pisa de scheve toren is, voor Wenen de Stephansdom en voor Berlijn het Brandenburger Tor, moet voor Reutte in Tirol in de toekomst de langste hangbrug ter wereld worden. Een bezienswaardigheid waarmee Reutte zich op unieke wijze zal onderscheiden en waarmee een plaats in het Guinness Book of Records behaald wordt.

hangrbug Reutte

© Tirol Werbung

Met de geplande bruglengte van 403 meter wordt de momenteel langste brug in Japan van 390 meter overvleugeld en zal de nieuwe brug twee keer zo lang zijn dan de hangbrug in Holzgau.

Na maandenlange inspanningen van de gemeente Reutte, de burchtenvereniging en de VVV kon voor de realisatie van de langste voetgangerhangbrug ter wereld een investeerder worden gevonden. De totale bouwkosten worden op ongeveer 1,8 miljoen euro geraamd.

De brug wordt zodanig ontworpen dat zij het hele jaar door begaanbaar zal zijn. De brug verbindt de twee terreinen van de ruïne Ehrenberg met het Fort Claudia. Boven de bergpas bereikt de brug een maximale hoogte van 110 meter. De brug zal aan draagtouwen hangen met elk een diameter 60 mm. Dankzij LED-verlichting in de handlijsten zal de brug ook ‘s nachts in de wijde omtrek te zien zijn. Om veiligheidsredenen mogen zich maximaal 500 personen tegelijkertijd op de brug bevinden. Naar verwachting zal de brug medio 2014 worden geopend.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.