Retro fietsen tijdens de Tour de Rance Vintage in Bretagne

Geplaatst door Redactie op 22 april 2015 om 11:18 in de categorie Attracties, Bestemmingen

tourderance1In 2015 gaat de Tour de France in Bretagne door Dinan, maar het stadje heeft ook een eigen fietsevenement: de Tour de Rance. Tijdens dit eigenzinnige evenement rijden de deelnemers in vintage kleding en op een retro fiets langs de oevers van de Rance. Naast een flinke dosis plezier, levert het evenement ook een bijdrage aan de strijd tegen kanker. De Nederlandse Tour de France winnaar Joop Zoetemelk neemt dit jaar deel. 

Op zondag 24 mei vindt de tweede editie van de Tour de Rance plaats. Dit evenement streeft ernaar fietsen, cultuur en erfgoed met elkaar te combineren. Deelnemers kleden zich in vintage (fiets)kleding en stappen op een retro fiets. Het bonte gezelschap vertrekt vanuit het centrum van Dinan en fietst door de prachtige omgeving van dit middeleeuwse stadje langs vele bijzondere plekken en historische monumenten in Bretagne.

Na een typisch Bretonse lunch zijn er drie routes naar keuze: 45 km (sportief), 23 km (recreatief) en 7 km (voor kinderen/gezinnen). De drie routes komen uit in Calorguen, waarvandaan alle deelnemers terugkeren naar Dinan voor een gezamenlijke aankomst.

Dit jaar zullen enkele prestigieuze renners deelnemen aan de Tour de Rance, waaronder de Breton Bernard Hinault en de Nederlandse Tour de France winnaar Joop Zoetemelk.

Rondom het parcours is van alles te beleven. Er worden concerten georganiseerd, er is een circus, een fietsmuseum, culinaire activiteiten en nog veel meer. De opbrengst van deze dag wordt gebruikt voor de strijd tegen kanker. De Tour de Rance Vintage van Bretagne is dus een leuk én verantwoord uitje voor jong en oud!

Huur een chalet in Bretagne

Huur een vakantiehuis in Bretagne

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.