Shadow

Reisvoucher wordt ook na 1 juni uitgegeven

De Reisvoucher die garantiefonds SGR samen met reisbrancheorganisatie ANVR heeft ontwikkeld, kan voorlopig ook ná 1 juni worden uitgegeven. Maar nu steeds meer toeristische bestemmingen binnen Europa zich voorbereiden op het weer ontvangen van buitenlandse toeristen, hoopt de reissector dat de overheid binnenkort de reisadviezen voor Nederlandse reizigers naar het buitenland zo snel als verantwoord en mogelijk is daarop aanpast.

​SGR en ANVR zijn blij dat met behulp van het ministerie van Economische Zaken de uitgifte van de enige voucher in Nederland mét SGR-dekking kan worden voortgezet tot in ieder geval 1 september 2020. De Reisvoucher is in het leven geroepen om de liquiditeit van de reisbedrijven tijdens de coronacrisis enigszins op peil te houden. Maar alleen de Reisvoucher kan de sector niet redden. Helaas heeft een gesprek tussen ANVR en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, waarbij de sector om financiële hulp heeft gevraagd, ook nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: “Het water staat onze ondernemers tot aan de lippen, maar profiteren van nog een beetje zomerseizoen zou voor diverse bedrijven net het verschil kunnen maken tussen overleven of omvallen. Met het zomerseizoen voor de deur, zijn er diverse landen die binnenkort toeristen weer welkom willen heten. De Duitse overheid heeft al laten weten het negatieve reisadvies voor maar liefst 31 Europese landen binnenkort op te willen heffen. Wij vragen onze overheid met klem dat -zodra landen weer toeristen toelaten- het Nederlandse reisadvies wordt aangepast van oranje naar geel; van niet reizen naar wel reizen. Uiteraard begrijpen we dat dat alleen kan met inachtneming van gezondheidsmaatregelen; toerisme met de handrem erop.”

Niet alleen de Nederlandse reissector wordt geholpen als de wereld weer langzaam opengaat; ook veel andere landen die zwaar getroffen zijn, kunnen juist economisch geholpen worden met de herstart van toerisme, aldus de ANVR. En de consument is inmiddels ook wel toe aan een onbezorgde vakantie die hij kan betalen met zijn nog altijd gedekte Reisvoucher.

Vakanties boeken kan dus weer

Kijk voor vliegvakanties:

TUI, Skyscanner, Corendon of World Ticket Center. 

Kijk voor campervakanties:

World Wide Campers, AutoEuropeCamper of Travelhome.

Kijk voor bungalow- of campingvakanties:

Belvilla, Landal Greenparks, CenterParcs of Bungalowspecials. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen reisnieuws.

Sharing is caring!

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.