Reisbranche worstelt met technologie

Geplaatst door Redactie op 21 mei 2015 om 10:17 in de categorie Algemeen nieuws

Driekwart van de touroperators, verkeersbureaus, accommodatieaanbieders, vervoerders en zelfs automatiseerders ondervindt problemen bij de toepassing van technologie. Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek van de Jaarbeurs.

Vertrekhal Schiphol self-checkin

© KLM


Technologie en travel gaan nog maar moeizaam samen, blijkt uit het onderzoek waarvan de resultaten op 21 mei gepresenteerd werden tijdens de Technology Day. Toepassing staat of valt met de mate van draagvlak binnen de organisatie. Maar bijna 80% van de ondervraagden is het erover eens dat het belang van Travel Technology in de toekomst alleen maar verder zal toenemen. De problemen ontstaan deels doordat er onvoldoende inhoudelijke kennis binnen de eigen organisatie aanwezig is of door een gebrek aan financiële middelen. Daarentegen schakelt bijna 40% geen externe consultant in en maakt geen gebruik van de expertise van de externe leverancier. Bijna de helft van de respondenten gaat dus met beperkte kennis zelf aan de slag.

Top 5 producten in travel technologie

Travel technology – ook wel tourism technology of hospitality automation genoemd – is de IT of ICT die wordt gebruikt in de reis- en toerisme industrie. Een voorbeeld hiervan is flight tracking.
Wanneer de respondenten wordt gevraagd om een aantal voorbeelden te noemen van Travel Technologie, dan is de top-5 meest genoemde producten boekingssystemen, reserveringssystemen, de website, apps en sociale media. Producten die niet of nauwelijks worden genoemd zijn global distribution service (GDS), navigatie, big data, contentmanagementsystemen en analyse tools.

Investeringen in travel technologie

Men verwacht de komende twee jaar gemiddeld 153.000 euro te investeren in dit soort producten. Naar verwachting zijn dat met name investeringen in de website. Daarnaast worden boekings- en reserveringssystemen genoemd. Sociale media komt op een derde plek als het gaat om investeringen. 60% van de respondenten verwacht dat de investeringen in Travel Technology (sterk) zullen stijgen.

Travel Technology Event

Op de tweede vakdag van de Vakantiebeurs, 13 januari 2016, krijgt het Travel Technology onderzoek een vervolg met het Travel Technology Event.

Reisbranche worstelt met technologie
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.