Shadow

Reisadvies Frankrijk rond het EK voetbal

Frankrijk Parijs EiffeltorenVan 10 juni tot en met 10 juli 2016 vindt in Frankrijk het Europees Kampioenschap voetbal plaats. Tegelijkertijd zorgen protesten en stakingen tegen een nieuwe arbeidswet voor problemen in het openbaar vervoer en en luchtverkeer.

Sinds de aanslagen van 13 november geldt in Frankrijk de noodtoestand en zijn veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Daardoor hebben veiligheidsdiensten verregaande opsporings- en controlebevoegdheden gekregen. Die maatregelen zijn ook nog van kracht tijdens het EK-voetbal. Ook als je niet naar EK-wedstrijden gaat, kun je te maken krijgen met extra controles op wegen, stations, luchthavens en op straat.

Stakingen in Frankrijk

Daar komt bij sinds enige tijd een flinke sociale onrust is rond de nieuwe arbeidswet die de regering wil invoeren. Tegen die wet wordt veelvuldig gedemonstreerd. Ook zijn er regelmatig stakingen bij onder meer treinen en in het vliegverkeer. Verder kregen delen van Frankrijk te maken met overstromingen door hevige regenval. Daarbij zijn onder meer in delen van Parijs metrostations en ondergrondse doorgangen afgesloten. Ook museum het Louvre moest een deel van haar collectie in veiligheid brengen. Inmiddels zakt het water weer en zijn het Louvre en het Musée d’Orsay vanaf woensdag 8 juni weer gewoon open. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft voor heel Frankrijk een code groen afgegeven. Er is dus geen negatief reisadvies voor Frankrijk.

Deze zomer naar Frankrijk op vakantie? Boek campings of bungalowparken bij onder meer RCN. Kijk voor vakantiehuizen in Frankrijk bij onder meer Topic Travel.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!