Reeperbahn Festival Hamburg: cultuur en muziek in voormalig red light district

Geplaatst door Redactie op 1 september 2014 om 10:19 in de categorie Beurzen en evenementen

Reeperbahn Festival HamburgVoor de negende keer op rij vindt in het alternatieve Hamburgse stadsdeel St. Pauli van 17 tot en met 20 september het Reeperbahn Festival plaats, Europa’s grootste clubfestival. Meer dan zeshonderd muzikale, artistieke en lifestyle hoogtepunten trekken duizenden bezoekers naar Hamburgs voormalige red light zone. Een driedagenpas voor 79 euro geeft toegang tot de verschillende clubs waar de optredens in een intieme setting plaatsvinden.
The Subways, Tina Dico, Boys Noize, Asa, Blonde Redhead en The Acid zijn slechts enkele bekende namen uit de line-up. Kenmerkend voor het Reeperbahn Festival is de focus op nieuwkomers, die zich vaak voor de eerste keer presenteren aan het Europese publiek.

Hamburg Reeperbahn festival meer dan alleen muziek

Kunst, streetart en sketches op verrassende locaties in St. Pauli verrijken het muzikale aanbod. De streetart-walk laat de voormalige rosse buurt van zijn creatieve kant zien. Van leegstaande woningen tot verborgen galerijen – op deze urban-art-tour kom je tot de ontdekking dat het rauwe St. Pauli een groot openluchtmuseum is. Een andere highlight is de Flatstock Europe Poster Convention, waar dertig internationale posterverkopers hun gigantische posters presenteren.

Warm gelopen voor dit inspirerende en afwisselende festival? Naar Hamburg reis je makkelijk per trein.

Sharing is caring!

Comments are closed.