Recordjaar voor Fjord Line

Geplaatst door Redactie op 3 maart 2017 om 10:29 in de categorie Reisorganisaties

Fjordline MS BergensfjordDe Noorse rederij Fjord Line, die vier veerverbindingen naar Zuid-, Oost- en Fjord-Noorwegen onderhoudt, kan terugkijken op een uiterst succesvol fiscaal jaar 2016. Zo vervoerde de onderneming ten opzichte van het voorgaande jaar tien procent meer passagiers, acht procent meer personenvoertuigen en twaalf procent meer vrachteenheden; goed voor een omzetstijging van 29 procent. Ten opzichte van 2015 verbeterde de fiscale winst zich met 236,6 miljoen NOK, ongeveer 26,6 miljoen euro.

De concrete groei in 2016 is gebaseerd op de resultaten van alle schepen en routes. Fjord Line onderhoudt met de milieuvriendelijke LNG-cruiseferry’s MS Bergensfjord en MS Stavangerfjord de lijnen van het Deense Hirtshals naar Stavanger/Bergen in Fjord-Noorwegen en Langesund in Telemark. De catamaranferry HSC Fjord Cat, houdster van de Blauwe Wimpel voor de snelste Atlantische overtocht, bedient in de zomermaanden de lijn Hirtshals-Kristiansand. Op de route van het Zweedse Strömstad naar Sandefjord in Noorwegen vaart de MS Oslofjord, die dankzij een geoptimaliseerde dienstregeling zelfs een bovengemiddelde stijging in passagiers van 22 procent kon noteren.

Verbeterde klantervaringen

“Het afgelopen fiscale jaar heeft uitgewezen dat onze rederij na grote investeringen en juridische geschillen met concurrenten economisch gezond en rendabel is. Op dat positieve resultaat willen we in 2017 bouwen, onder meer met tal van verbeterde klantervaringen”, zei Rickard Ternblom, algemeen directeur van Fjord Line AS, over het recentelijk gepubliceerde jaarverslag.

Recordjaar voor Fjord Line
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.