Prijs voor meest kindvriendelijke reisorganisaties uitgereikt op Vakantiebeurs

Geplaatst door Redactie op 16 januari 2014 om 15:19 in de categorie Algemeen nieuws, Reisorganisaties

awardDe meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op woensdag 15 januari, de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2014. Een vijftigtal Kids Vakantiegids Detectives assisteerde Telekids-gezicht KEET in de Jaarbeurs in Utrecht bij de uitreiking van de prestigieuze awards in twaalf categorieën. Allround winnaar werd Corendon Vliegvakanties.

Categorieën en winnaars

Allround: Corendon Vliegvakanties Kidsclub vakanties: KIDS WORLD CLUB Pretpark vakanties: Europa-Park Kamperen: Kampeerdorp de Zandstuve Kamperen XL: Eurocamp Vakantieparken: Attractie- en Vakantiepark Slagharen Vakantieparken XL: Landal GreenParks Eenouder vakanties: Estivant Vakanties Familiehotels: De Bonte Wever Groene vakanties: Center Parcs Verre vakanties: Koning Aap Kidz Actieve vakanties: Sportiek Reizen

Kids Enquête

De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs. Ruim vijfduizend kids en ouders stemden de afgelopen vier weken op hun favoriet via de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

Allround

In de categorie Allround ging het tot de laatste stemdag gelijk op, maar uiteindelijk sleepte Corendon Vliegvakanties met 34% van de stemmen de award in de wacht. Het reispakket met onder andere de eigen Kids & Co kidsclub met Tijger en Loeloe scoorde de meeste punten.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties

Bij het invullen van de Kids Enquête gaf 89% van de kinderen tot 16 jaar aan dat zij op vakantie graag activiteiten ondernemen met leeftijdsgenootjes. Het reisprogramma van KIDS WORLD CLUB speelt hierop het best in met de BabyWorld, KidsWorld en Yo!World clubs. Daarmee kreeg KIDS WORLD CLUB 56% van de stemmen in de categorie Kidsclub vakanties. In de categorie Pretpark vakanties koos 51% voor Europa-Park met meer dan honderd spectaculaire attracties en shows.

Kamperen & Kamperen XL

Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met maar liefst 73% van de stemmen sleepte de reisorganisatie voor het vierde achtereenvolgende jaar de award in de categorie Kamperen XL in de wacht. Voor een kampeervakantie in eigen land is Kampeerdorp de Zandstuve favoriet, mede dankzij het Stuufeiland: de kidsclub met Cobus de Uil en andere tot de verbeelding sprekende karakters.

Vakantieparken & Vakantieparken XL

Met een kleine meerderheid van de stemmen is de award in de categorie Vakantieparken XL in de wacht gesleept door Landal GreenParks. 34% verkoos de Landal-activiteiten als de DJ battle, SUPen, Rope-skipping en de Bollo-club boven het pakket van Molecaten en Center Parcs. Met 37% van de stemmen is de Vakantieparken award gewonnen door Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Zij scoorden vooral met de combinatie van een vakantiepark en een pretpark op één terrein.

Groene vakanties & Eenouder vakanties

De award voor Groene vakanties is met 78% van de stemmen met verve in de wacht gesleept door Center Parcs, bij wie aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. De vakantieparkaanbieder gooide hoge ogen met unieke activiteiten zoals ‘Wannabe a Parkranger’ in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en snorkelen tussen tropische vissen in het educatieve Leven in Zee-bad. Estivant Vakanties sleepte met 48% van de stemmen opnieuw de Eenouder vakanties award in de wacht.

Familiehotels

Nieuw dit jaar is de categorie Familiehotels, een award voor hotels waarbij aandacht voor kids voorop staat. Een flinke meerderheid, 50% van de stemmers in deze categorie, koos voor De Bonte Wever, met onder andere een subtropisch zwemparadijs, indoor Kidsjungle en schaatsbaan.

Verre vakanties & Actieve vakanties

Waterpret in het grootste waterpretpark van Azië, op een dromedaris door zandduinen van Marokko door en oog in oog staan met een reuzenpanda in China. Met dit avontuurlijke reisaanbod kreeg Koning Aap Kidz 43% van de stemmen in de categorie Verre vakanties. Voor een Actieve vakantie bleken de Nederlandstalige wintersportvakanties van Sportiek Reizen favoriet.

Detective Award

Naast de awards in twaalf categorieën reikte KEET de Detective Award uit aan de reisorganisatie met de leukste stand op de Vakantiebeurs: RCN Vakantieparken. Een vijftigtal Kids Vakantiegids Detectives vormde de jury. Zij slopen over de beursvloer en gaven een gefundeerd oordeel.

De verkiezing

Uit ruim zestig inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury bestond uit vakantie experts Stephan Bosman (CEO Zoover), Boy Lokhoff (Director New Business TravMedia Company) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids). Ruim vijfduizend kinderen en ouders bepaalden de uiteindelijke winnaars door de Kids Enquête in te vullen op Kidsvakantiegids.nl.

Kids Vakantiegids

Kids Vakantiegids is het grootste familievakantieplatform in Nederland. Kids Vakantiegids speelt in op de groeiende behoefte van kids en hun ouders/verzorgers om een uitstapje of vakantie te zoeken die past bij de vakantiewensen van de hele familie. Het Kids Vakantiegids magazine verschijnt twee keer per jaar en brengt de nieuwste en leukste vakanties voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar onder de aandacht. Op de website, die jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers telt, vinden families uitgebreide bestemmingsinformatie, inspirerende tips en een met zorg geselecteerd aanbod van tientallen kindvriendelijke reisorganisaties.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.