Polderbaan zes weken dicht vanwege top en onderhoud

Geplaatst door Redactie op 4 maart 2014 om 15:32 in de categorie Reisorganisaties

De Polderbaan wordt vanaf 10 maart voor een periode van zes weken niet ingezet voor het vliegverkeer. Dit in verband met de Nuclear Security Summit (NSS) die op 24 en 25 maart in Nederland wordt gehouden en het groot onderhoud dat aansluitend wordt uitgevoerd aan de Polderbaan.

aanvliegroutes Schiphol

© Bezoekbas.nl

Schiphol blijft open voor het reguliere verkeer. Het vliegverkeer zal, in de periode dat de Polderbaan niet wordt gebruikt, verdeeld worden over de beschikbare start- en landingsbanen. Dit kan mogelijk extra hinder geven voor de omwonenden van Schiphol.

Vijfduizend deelnemers naar NSS-top

Voor de NSS-top  komen naar verwachting 58 wereldleiders met in hun gevolg 5.000 deelnemers en 3.000 journalisten naar Nederland. Rondom de Polderbaan wordt een gebied gereserveerd en afgeschermd voor de ontvangst van de delegaties en het parkeren van de regeringsvliegtuigen. Voor de Polderbaan is gekozen vanwege logistieke – en veiligheidsredenen.

Ter voorbereiding wordt de Polderbaan met ingang van 10 maart buiten gebruik gesteld. Op de baan worden o.a. de lampen verwijderd en belijning aangelegd.

Na afloop van de NSS top zijn op de Polderbaan (herstel) werkzaamheden nodig. Omdat voor de Polderbaan dit jaar groot onderhoud gepland staat, is besloten deze aansluitend te laten plaatsvinden aan de NSS top en niet een paar maanden later.

Afwijkend vliegverkeer

Voor de NSS top gelden er beperkingen voor het luchtruim. Dit kan betekenen dat er mogelijk op andere plaatsen dan gebruikelijk vliegverkeer kan worden waargenomen.

Gedurende de periode dat de Polderbaan niet wordt gebruikt zal met name de Zwanenburgbaan ingezet worden voor nachtelijk vliegverkeer en mogelijk ook de Aalsmeerbaan.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.