Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel uitgereikt

Geplaatst door Redactie op 9 februari 2017 om 16:17 in de categorie Algemeen nieuws

Winnaars persprijs VlaanderenIn het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam werd op 9 februari naar jaarlijkse traditie de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel 2016 uitgereikt. Directeur Dirk Mertens (staand rechts) overhandigde de Persprijs aan journalist Bas van Oort voor zijn winnende reportage ‘Rondje Brussel’ verschenen in REIZ& (editie september 2016).

Het verhaal van Bas van Oort is een persoonlijk verslag over zijn fietsroute door de Groene Gordel van Brussel. Hij geeft de karakteristieke sfeer weer van de Groene Gordel met zijn stevige heuvels, de Geuze en Lambiekbieren, de Tafeldruif, de plantentuin van Meise en de gastronomische adressen. De manier waarop Bas het verhaal neerpent maakt het verhaal geloofwaardig en uniek. Tevens wordt het artikel gelardeerd met aantrekkelijke foto’s, veel praktische weetjes en nuttige links. Een prachtig en compleet portret van de regio.

Genomineerden Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

De overige vier genomineerden voor de Persprijs waren:

-Diederik Plug en fotograaf Maurice Volmeijer met de reportage “Rondje Bier” in Carros magazine. De journalisten beschrijven hun roadtrip door Vlaanderen die hen via het schone landschap langs brouwerijen voert.
-Rosanne Vriend en fotograaf Stefan Vriend met het artikel “In het spoor van de hoogmis” in ACSI Freelife met een uitgebreid verhaal waarin de Flandriens, de sfeer van de Vlaamse Ardennen en toeristische troeven ingenieus verweven zijn.
Leo van Marrewijk met het artikel “Van Zwin tot Westhoek” in AD Magazine waarbij de veelzijdigheid van de kust aan bod komt.
-Roos Stalpers en Fee van ’t Veen met het artikel “Amai, en dat allemaal in Antwerpen” in Margriet Magazine. Een aantrekkelijk verhaal met verleidelijke beelden over een citytrip naar Antwerpen waardoor je meteen op pad wilt gaan.

Naast de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel werden nog twee specifieke persprijzen uitgereikt.

Culturele Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

Eric Beets schreef in Palet magazine het artikel “Perfectie is een illusie, 500 jaar Utopia in Leuven” waarvoor hij de Culturele Persprijs in ontvangst nam. Beets neemt je mee door de expo over 500 jaar Utopia in het M-Museum in Leuven. Hij gebruikt als invalshoek het verhaal van de curator alsook de persoonlijke beleving van de kunstwerken. Hij weet het totaalconcept Utopia in Leuven goed te verwoorden en zijn artikel sluit sterk af met de zin: “Utopia verdient het hier en nergens anders zo uitgebreid gevierd te worden.”

Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel

In de categorie Blog ontving Bas van Eijk de prijs met “Trap je een slag in de rondte in Vlaanderen” op hetiskoers.nl. Bas neemt je mee op zijn fietstocht door de Vlaamse Ardennen. In een knap geschreven verhaal vertelt hij over fietsroutes, wielermusea, de Flandriens en uitstekende streekbieren.

Sharing is caring!

Comments are closed.