Pauselijk bezoek aan Jordanië live via earthcam

Geplaatst door Redactie op 22 mei 2014 om 16:42 in de categorie Beurzen en evenementen

Jordanie pausbezoekVoor wie niet in staat is op 24 mei het bezoek van Paus Franciscus I in Jordanië bij te wonen, heeft de Jordan Tourism Board (JTB) een earthcam geïnstalleerd. Zo kan iedereen wereldwijd meekijken hoe de paus in het Amman International Stadium de heilige Mis leidt.

De heilige Mis begint om 15:00 uur Nederlandse tijd en is via de website van Visit Jordan en via earthcam.com te volgen.

Bedevaartstocht door Jordanie en Israel

Op zaterdag 24 mei begint de paus met zijn bedevaartstocht door het Heilig land, die in Jordanië begint. Voorafgaand aan de mis wordt de paus door koning Abdullah II en zijn echtgenote eerst officieel ontvangen in het koninklijke Al-Husseinipaleis in Amman. Om 16:00 uur lokale tijd (15:00 uur in Nederland) begint de mis in het Amman International Stadium en spreekt de Paus de 50.000 bezoekers toe die in het stadion verwacht worden. Onder hen zijn 1400 Jordaanse kinderen die de eer hebben om in het bijzijn van de paus hun eerste communie te ontvangen. Na afloop van de mis doet de paus tenslotte Bethany Beyond the Jordan aan, de plaats waar Jezus volgens Bijbelse vertellingen gedoopt is.

Religieus toerisme naar Jordanië

Het vierde pauselijke bezoek aan Jordanië benadrukt het Bijbelse belang van plaatsen in Jordanië. Steeds meer religieuze reizen doen behalve Israel ook Jordanië aan. Het land kent een diversiteit in religies en komt voor in de geschiedenis van het Christendom, Jodendom en de Islam. Plaatsen en personen waarover in de Bijbel, Thora en Koran wordt gesproken komen hier tot leven.

Forse groei toeristenaantal naar Jordanië

Tijdens de eerste drie maanden van 2014 bezochten 4.902 Nederlanders het land, wat een groei van ruim 30% betekent ten opzichte van afgelopen jaar. Ook het aantal Belgen dat Jordanië dit jaar aandeed steeg significant. Met een bezoekersaantal van 3.029 was er een groei van 26% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.