Passagier wil bitterballen en tapas in het vliegtuig

Geplaatst door Redactie op 11 april 2014 om 10:42 in de categorie Vervoer
vliegtuigmaaltijd

© Zoover

Maar liefst 65% van de Europeanen is niet tevreden over de kwaliteit van het eten in vliegtuigen. Slecht 5,6% bestempelt het eten op hoogte als lekker.

Dit blijkt uit een onderzoek van vakantieboordelingssite Zoover. De site vroeg bijna 2000 vakantiegangers naar hun ervaring. De meesten vonden het vliegtuigeten “niet zo lekker” (39,5%) en 25% ervaart de smaak als “vreselijk”. Nog eens 30% noemt het eten redelijk.

Goedkope vlucht, duur eten

Volgens de bezoekers van de site is er wel veel verschil tussen airlines. Bij low-cost airlines wordt er naast over de kwaliteit ook over de prijs geklaagd. Veel reizigers noemen het eten hier schreeuwend duur. Consumenten merken overigens wel dat het eten op duurdere vluchten juist wel beter eetbaar is.

Nieuwe initiatieven: we willen bitterballen en tapas

Uit aanvullend onderzoek van Zoover blijkt dat we graag andere zaken toevoegen aan de menukaart in het vliegtuig. 30% zou graag bitterballen bestellen, 23% is voor tapas, sushi en pizza is in 17% van de gevallen de perfecte aanvulling op een vlucht. Patat wordt door 14% als meest begeerlijke vliegtuigeten gezien.

Klagende passagiers leiden er bij een aantal maatschappijen al toe dat er goed wordt nagedacht over “nieuw” vliegtuigeten. Zo kunnen passagiers op vluchten van het Turks-Nederlandse Corendon al patat en zelfs kroketten bestellen.

Ook beroemde koks proberen de menu’s aan boord te verbeteren. British Airways heeft topkok Heston Blumenthal el eens gevraagd de menu’s te verbeteren en Gordon Ramsay heft al eens de menu’s bij Singapore airlines samengesteld.

Duitsers meest kritisch

Duitsers zijn het meest kritisch en Polen hebben of het beste vliegtuigeten of de minst goede smaak want zij zijn het meest positief.

Nederlanders zijn iets minder negatief dan het Europees gemiddelde. 56% geeft aan niet tevreden te zijn. 7% waardeert het eten als lekker.

Dat eten in vliegtuigen minder lekker smaakt, komt door de omstandigheden in een drukcabine. Daardoor proef je smaken veel minder intens en werkt reuk minder goed. Tachtig procent van de menselijke smaak wordt door geur beïnvloed.

Passagier wil bitterballen en tapas in het vliegtuig
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.