Pasgeboren zeeschildpadden vinden hun weg naar zee vanaf Harbour Village Beach Club

Geplaatst door Redactie op 9 september 2014 om 11:51 in de categorie Accommodaties

Bonaire schildpadGasten en hotelmedewerkers van Harbour Village Beach Club op Bonaire hebben samen met natuurbeschermers van het eiland geholpen bij de geboorte van 138 pasgeboren ‘Hawksbill’ zeeschildpadjes, een met uitsterven bedreigde zeeschildpad.

Nadat op 12 juli de moeder zeeschildpad haar eieren op het strand van Harbour Village had gelegd kwam afgelopen woensdag de eerste baby uit het nest gekropen. In eerste instantie leek het erop dat er maar een paar tientallen eieren uitkwamen. De vrijwilligers zijn uiteindelijk vrijdagnacht in actie gekomen en hebben zand uit het nest gegraven waardoor er nog zo’n 100 pasgeborenen bevrijd werden.“Normaal gesproken vindt het uitkomen van de eieren in één keer plaats, maar soms hebben de eieren die diep in het zand zijn gelegd hulp nodig”, aldus Harbour Village Beach Club manager Jean-Marc Petin. “Iedereen was zo blij dat de ‘kleintjes’ het gered hebben tot in het water”.

Geboorte gedocumenteerd via Live webcam

Om deze bijzondere gebeurtenis vast te leggen en mensen kennis te laten maken met deze prachtige diersoort heeft Harbour Village samen met experts van de Bonairiaanse natuurbescherming voor zeeschildpadden een video project opgezet. In augustus werd een live webcam geplaatst om het uitkomen van de eieren te documenteren. “We wilden onze gasten en liefhebbers van over de hele wereld deelgenoot maken van dit natuurwonder”, zegt Petin. Harbour Village Beach Club Bonaire

Wrakduiken op Bonaire

Dit luxe resort ligt op een 4 hectare privé schiereiland en is verbonden met het vasteland van Bonaire. Op het eiland leven 3 van de 7 zeeschildpadden die voorkomen in de wereld: Hawksbill, groene en de karet zeeschildpad. Direct voor de kust van Harbour Village en op korte zwemafstand van het strand bevinden zich een aantal mooie snorkel- en duikplekken waaronder een scheepswrak van 30 meter. Dagelijks vaart de duikboot met kleine groepen naar de mooiste duik- en snorkelplekken en er worden nachtduiken georganiseerd.

Een van de beste duikbestemmingen ter wereld

Naast zeeschildpadden kent Bonaire een zeer gevarieerd zeeleven. Het eiland staat bekend om de meest ongerepte koraalriffen en de meeste vissoorten in de Caribbean. Niet voor niets wordt Bonaire als een van de beste duikbestemmingen ter wereld gezien. De kristalheldere zichtbaarheid op elke diepte en de aangename watertemperatuur garanderen een onvergetelijke onderwaterervaring. Ook het natuurlandschap van Bonaire is indrukwekkend en herbergt ‘s werelds grootste roze flamingo broedplaatsen.

Voor meer informatie over Bonaire en Harbour Village Beach Club: www.harbourvillage.com Voor foto’s en video’s van de recente geboorte van de zeeschildpadden kijk je op facebook www.facebook.com/harbourvillagebonaire of bekijk de YouTube video’s www.youtube.com/user/hotelharbourvillage

Sharing is caring!

Comments are closed.