Shadow

Park Zandvoort van Center Parcs krijgt opknapbeurt dankzij verkoop vastgoed

Het bijna dertig jaar oude vakantiepark Park Zandvoort, gelegen bij de gelijknamige kustplaats in Noord-Holland, wordt gemoderniseerd. Voordat de huisjes, het hotel en de voorzieningen de nodige renovaties ondergaan wordt het vastgoed eerst verkocht. Met een deel van deze opbrengsten kunnen de gewenste verbeteringen worden gerealiseerd.

©kira-laktionov

Het park, dat wordt geëxploiteerd door Center Parcs, is nu grotendeels in handen van het Lapidus Holding van de Amsterdamse vastgoedinvesteerder Klaas Hummel. Particuliere en institutionele investeerders krijgen nu de kans om de huisjes en centrale voorzieningen over te nemen, met aantrekkelijke rendementen in het vooruitzicht.

Bijna alle 428 vakantiehuisjes te koop

Op 26 en 27 mei start de verkoop van de 428 vakantiehuisjes op het park. Daarvan zijn reeds ongeveer 40 huisjes in particuliere handen. Zij krijgen de kans om hun bezit ook te koop aan te bieden, of anders de benodigde renovatie zelf te bekostigen. In theorie zouden zij ook enige medewerking kunnen weigeren, waarna Center Parcs het huisje niet meer kan verhuren. Dit lijkt Enrico de Koster, regionaal directeur vastgoed bij  Pierre et Vacances-Center Parcs, echter onwaarschijnlijk. De overige vakantiehuisjes, evenals het hotel en voorzieningen zoals het zwembad, worden te koop aangeboden door investeerder Klaas Hummel. De prijzen voor de bungalows zullen tussen €158.000 tot €550.000 komen te liggen. Center Parcs blijft voor in ieder geval de eerste 15 jaar verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de verhuur van de vakantiehuisjes. Daarbij krijgen de eigenaren aantrekkelijke rendementen, zodat het een interessante belegging is. Dit laatste bleek eerder al bij onder meer de verkoop van de vakantiehuisjes in Port Zélande, eveneens een Center Parcs vakantiepark waarvan het vastgoed grotendeels van Klaas Hummel was. In iets meer dan een jaar tijd kregen alle vakantiewoningen daar een nieuwe eigenaar. Ook daar wordt een deel van de opbrengsten geïnvesteerd in het verbeteren van het park. De verwachting is dat de verkoop in totaal €140 miljoen zal opleveren, waarvan €40 miljoen direct in het park wordt gestoken.

Meer luxe en vermaak

Volgens De Koster zijn de eisen die vakantiegangers stellen aan vakantieparken veranderd. Men gaat korter op vakantie, en wil in die tijd meer luxe en vermaak ervaren. Hoewel Park Zandvoort altijd goed is onderhouden, moeten de renovaties het park klaar maken voor de hedendaagse eisen. Zowel het interieur als het exterieur van de huisjes wordt vernieuwd, inclusief nieuwe keukens en sanitair. Enkele grotere zespersoonshuisjes worden vierpersoons VIP-huisjes en het zwembad krijgt een nieuwe glijbaan. Ook wordt het groen op het park volledig nieuw ingericht en worden bepaalde woningen speciaal op kinderen ingericht. De eerste verbouwingsactiviteiten zullen naar verwachting begin 2019 plaatsvinden, eind 2019 verwacht men de verkoop afgerond te hebben.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!