Op naar de 4e ‘wandelherfst van Rügen’ 2016

Geplaatst door Redactie op 6 september 2016 om 14:23 in de categorie Bestemmingen

rugenHet eiland Rügen nodigt bezoekers van 14 tot 23 oktober 2016 uit voor de 4e ‘Rügener Wanderherbst’. Ook nu kan men weer kiezen uit zo’n 70 (meestal gratis) wandelingen en andere activiteiten: vakkundige rondleidingen door de natuur- en cultuurlandschappen van dit Oostzee-eiland en haar kleine ‘zusje’ Hiddensee, Nordic-Walking-tochten, uitstapjes naar het schiereiland Jasmund, verkenningstochten in de Granitz, excursies naar de badplaatsen en rondleidingen bij Kaap Arkona.

Vakantiegangers die graag actief zijn in de vrije natuur worden in de herfst betoverd door de sfeer die van het licht en het landschap van Rügen uitgaat. De Wanderherbst biedt met deze begeleide tochten de gelegenheid de weidse, oorspronkelijke eilandlandschappen te ontdekken.

Eerste SportScheck wandelfestival in Binz op Rügen

Tijdens het openingsweekend van de 4e Wanderherbst Rügen vindt voor de eerste keer het SportScheck wandelfestival op Rügen plaats. Hoogtepunt van dit driedaagse festival is een 12 uur durende wandeltocht op zaterdag 15 oktober. Deze gaat al ’s ochtends vroeg om 5 uur op Jasmund van start en leidt via Prora en de Granitz naar Binz. Het traject is ca. 48 kilometer lang. Zeer sportieve wandelaars kunnen deze tocht zelfs uitbreiden naar 16 uur en 60 kilometer. Op deze route ontbreekt het niet aan afwisselende uitzichten en unieke landschappen. Bij deze wandelingen gaat het er niet om de snelste te zijn, maar om op te gaan in de natuur: de weg zelf is het doel.

Boek hier een vakantie met de trein naar Rügen
Accommodatie in Rügen

 

Sharing is caring!

Comments are closed.