Shadow

Oostenrijk populair bij wintersporters

oostenrijkskiOok dit jaar staat Oostenrijk weer boven aan de lijst van winterbestemmingen blijkt uit het wintertrends-onderzoek van een boekingsportal voor vakantieaccommodaties.  Tirol is veruit de meest populaire wintersportregio en de top 3 wintersportplaatsen zijn de Tiroler dorpen: Mayrhofen, Sölden en Kappl.

Geheel verwonderlijk is dit niet, want het Oostenrijkse Tirol biedt voor elk niveau wat wils en is het met de auto goed aan te rijden. Tirol is dan ook een ideale bestemming voor deze wintersportliefhebbers dankzij het gevarieerde aanbod.

Mayerhofen

Mayerhofen maakt deel uit van Zillertal 3000, een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Naast zwarte, rode en blauwe afdalingen is er ‘off-piste’ genoeg te beleven. Het centrum beschikt over vele restaurantjes, cafés en zelfs een bioscoop. Ook zijn er vele sportmogelijkheden voor onder andere zwem-, tennis- en rodelliefhebbers.

Sölden

Met meer dan 145 km aan piste en twee gletsjers is Sölden een uniek wintersportgebied voor alle niveaus. Ook buiten de pistes is er op het gebied van sport, wellness en evenementen genoeg te beleven. De bruisende après-ski maakt Sölden vooral onder vriendengroepen een populaire bestemming. Interessant detail: delen van laatste James Bond film ‘Spectre’ zijn opgenomen in Sölden.

Kappl

Het wintersportdorp Kappl staat bekend als een echt familieskigebied met winterspeelweide voor kinderen en een natuursleebaan. De overwegend blauwe en rode pistes kent gevarieerde afdalingen verspreid over 42 pistekilometers die het gebied rijk is. En niet geheel onbelangrijk, Kappl kent veel zonuren dankzij de zuidelijke ligging van de skipistes.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!