Oost-Jutland biedt volop natuur, attracties en festivals

Geplaatst door Redactie op 1 juli 2014 om 13:48 in de categorie Bestemmingen

denemarken-jutland-gudena-rivierDe Deense regio Oost-Jutland, op zo’n 775 kilometer van Utrecht, biedt deze zomer onder meer diverse nieuwe fietsroutes, nieuwe Viking-attracties, een varend lichtjesfeest en een Food Festival. Ook zijn er twee jubilea: in Silkeborg wordt het honderdste geboortejaar van CoBrA-kunstenaar Asger Jorn gevierd en in Aarhus vindt voor de vijftigste keer het grote culturele zomerfestival plaats.

Varend lichtjesfeest sinds 1899

In het midden van Jutland vind je niet alleen diverse meren en het grootste bosgebied van Denemarken, maar ook de hoogste punten van het land en de langste rivier, de Gudenå. Een bijzonder en spectaculair evenement in het Deense Merenhoogland is de Ildfestregatta, ofwel het varende lichtjesfeest op de meren bij Silkeborg. Het is in feite het oudste volksfeest van het landTijdens het evenement van 13 t/m 16 augustus varen tal van grotere en kleinere geïllumineerde bootjes voorbij. Ook de oevers zijn verlicht.

Nieuwe fietsroutegids door Merenhoogland

234x60 Wintersport

Er zijn ook tal van activiteiten mogelijk in het bos- en merengebied rond Silkeborg, zoals een tocht met de oude raderboot Hjejlen naar Himmelbjerget (de Hemelberg), een van de hoogste punten van Denemarken met fraai uitzicht over het landschap.

Oost-Jutland biedt volop natuur, attracties en festivals
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.