Ook buitenlandse touroperator lid van ANVR

Geplaatst door Redactie op 13 maart 2014 om 14:07 in de categorie Reisorganisaties

ANVR brochureDe ANVR heeft voor het eerst een volledige buitenlandse touroperator toegelaten tot het ledenbestand. Mede daarom heeft de brancheorganisatie van touroperators een nieuwe calamiteitenverzekering erkend.Reisbrancheorganisatie ANVR erkent de Nederlandse Calamiteitenverzekering voor Reizigers (NCV) als volwaardige voorziening in geval zich een calamiteit voordoet tijdens een vakantie. De verzekering zorgt er voor dat de consument geen schade leidt als een reisorganisator zijn verplichtingen niet kan nakomen als gevolg van een (dreigende) calamiteit.

Extra kosten vergoed bij calamiteit

Extra kosten die uit bepaalde situaties voortvloeien worden vergoed, omdat de vakantiereis bij een calamiteit moet worden aangepast of soms zelfs afgebroken. Dit kan gebeuren als gevolg van molest (-burger-oorlog, opstand, oproer, terrorisme, rellen) of door een natuurramp (orkaan, tsunami, vulkaanuitbarsting, overstroming, aardbeving, bosbrand) die in de betreffende periode zeer ongewoon is op de bestemming.

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR: “Met de NCV is er een alternatief voor het Calamiteitenfonds. Zeker voor niet-Nederlandse bedrijven die het lidmaatschap van de ANVR willen, kan dit handig zijn. Zij kunnen zo bij een calamiteit de consument een vergelijkbare, alternatieve voorziening bieden.”

Buitenlandse touroperator lid van ANVR

Die mogelijkheid is actueel geworden nu sinds afgelopen maandag de eerste, volledig buitenlandse reisorganisatie lid is geworden van de ANVR. Het gaat om de Duitse touroperator RSD-Reise Service Deutschland uit München. Die was al aangesloten bij de Duitse zusterorganisatie van de ANVR, de DRV. Nederlandse vakantiegangers die een reis boeken bij de Duitse touroperator hebben nu dezelfde rechten als bij een boeking bij een Nederlandse touroperator.

Tot nu toe bood het Calamiteitenfonds als enige de mogelijkheid een garantieregeling voor reizigers te treffen, maar met de Nederlandse Calamiteitenverzekering voor Reizigers is er nu een alternatief.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.