Omzet BCD groeit met ruim 5%

Geplaatst door Redactie op 24 maart 2014 om 16:05 in de categorie Reisorganisaties

Joop DrechselHet internationale reisconcern BCD Group heeft het jaar 2013 afgesloten met een hogere jaaromzet van US$24 miljard, inclusief US$9,2 miljard partneromzet. Een stijging van ruim 5% in vergelijking met 2012. Het bedrijfsresultaat voor eenmalige lasten steeg licht naar US$128 miljoen.

Versterking globale netwerk

Dochterbedrijf BCD Travel, een marktleider in zakenreizen, versterkte het globale netwerk door de overname van Travelocity Business (TBiz) in Noord-Amerika en de uitbreidingen in Dubai en Brazilië. Joop Drechsel, CEO BCD Group: “Het economische klimaat in Europa blijft een uitdaging, maar de groeiende vraag in andere delen van de wereld beperken het effect op het totale resultaat.” BCD Travel breidde in 2013 zijn klantenkring uit met meer dan US$1 miljard aan nieuwe klanten en realiseerde een retentiegraad van 97%.

Slimme oplossingen

Klanten boekten nog meer online, met name via mobiele telefoons en tablets. BCD Travel speelde in op deze ontwikkeling en introduceerde een mobiele app. Een nieuwe oplossing die BCD Travels klanten helpt slim te reizen en meer te bereiken. “Bij online reisbedrijf Travix verschoof de focus naar een e-commerce portfolio en daarom was een eenmalige aanpassing van de organisatiestructuur met een reductie in FTE’s nodig”, aldus Joop Drechsel. Naast de optimalisatie van de bestaande websites van onder meer CheapTickets en Vliegwinkel, ontwikkelde Travix daartoe een nieuw online platform: gowithMax. Het platform wordt in 2014 verder uitgerold.

Verenigde Staten

Ook voor dochterbedrijven Park ‘N Fly en Parkmobile International was 2013 succesvol. Park ‘N Fly breidde uit in San Francisco en via het online reserveringssysteem boekten steeds meer klanten prepaid parkeerplaatsen op circa 85 locaties in heel Noord-Amerika. Parkmobile International vergrootte met 2 miljoen gebruikers het Amerikaanse marktaandeel naar 60%. Parkmobile International, aanbieder van innovatieve parkeeroplossingen, is nu actief op 550 locaties in 35 staten en genereerde in 2013 ruim 11,2 miljoen transacties.

Groei in 2014

BCD Travels onafhankelijke reisconsultancy-divisie, Advito publiceerde onlangs haar verwachtingen in de 2014 Industry Forecast. Op basis van het verwachte economisch herstel, zal de mondiale vraag naar reizen deze positieve trend volgen en stijgen in 2014.

Omzet BCD groeit met ruim 5%
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.