North & South Dakota vieren 125e verjaardag in Zeist

Geplaatst door Redactie op 27 oktober 2014 om 15:33 in de categorie Bestemmingen
©South Dakota Department of Tourism

©South Dakota Department of Tourism

Op 2 november 2014 is het exact 125 jaar geleden dat North en South Dakota officieel als 39e en 40e staat aan de Verenigde Staten van Amerika werden toegevoegd. In Nederland wordt deze verjaardag komend weekend samen met de bezoekers van de USA-CANADA Reismarkt in hotel Figi in Zeist gevierd.

Wie was eerst; North of South Dakota?

Aangezien beide staten graag als eerste wilden worden toegevoegd, gaat het verhaal dat toenmalig president Benjamin Harrison de officiële documenten ongezien tekende zodat er geen bewijs is welke staat eerst was. North Dakota komt in het alfabet echter voor South Dakota, vandaar dat deze staat nu officieel als 39e en South Dakota als 40e beschouwd wordt.

North Dakota: Powwow

Camperhuur Amerika

Onbekend maakt onbemind, dat is zeker van toepassing op North Dakota. Goed startpunt voor een bezoek is hoofdstad Bismarck waar ieder jaar in september de beroemde United Tribes Powwow plaatsvindt. Tijdens dit kleurrijke spektakel komen leden van meer dan 50 stammen bij elkaar om met muziek en dans hun cultuur te vieren.

South Dakota: Mount Rushmore

Een van de meest gefotografeerde plekken van Amerika, Mount Rushmore, bevindt zich in South Dakota. De beroemde berg met de gezichten van de vier presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Tegenhanger van dit monument is het nabij gelegen Crazy Horse Memorial dat ook een bezoek waard is.

Sharing is caring!

Comments are closed.