Shadow

Nog meer sterren voor restaurants in het Zwarte Woud

Kulinarischer Wanderhimmel  Baiersbronn TouristikBaden-Württemberg is met 67 Michelin-sterren ook dit jaar het Bundesland met de meeste sterrenkoks. In de zuidwesthoek van deze deelstaat ligt het Zwarte Woud en dit wordt ook wel de “Geniesserecke” van Duitsland genoemd. Hier mochten maar liefst 26 restaurants 33 Michelin-sterren verdelen. Vorig jaar waren er nog 28 sterren voor 22 restaurants. De Gault-Millau-gids kende hier ook nog eens punten toe aan 124 restaurants.

 Karlsruhe: jongste sterrenkok van Duitsland

Met zijn 24 jaar is Sören Anders de grote belofte van de Duitse keuken. Hij heeft met zijn restaurant “Anders auf dem Turmberg” als jongste kok van Duitsland een Michelin-ster bemachtigd en ook 12 punten in de Gault-Millau-gids. Vanaf 28 november serveert hij zijn viergangen-menu samen met internationale show-acts, adembenemende acrobatiek en komedie. Hij verplaatst zijn keuken naar de Karlsruher Messplatz.

Freudenstadt: culinair genieten in de natuur

De lekkere wijnen, Schwarzwälder Kirschtorten en stevige vespers (middageten met specialiteiten uit het Zwarte Woud) vormen het gastronomische uithangbord van Freudenstadt. Rondom het grootste marktplein van Duitsland zijn diverse restaurants waar men terecht kan voor deze lekkernijen. Ook buiten de stad is het, vergezeld van de bijzonder uitzichten en gezonde berglucht, genieten van al het lekkers uit de regio. Zo is er een 10 kilometer lange boswandeling uitgezet die voorbij meerdere restaurants voert. Aan het eind van de tocht heeft men genoten van een compleet vijfgangen-menu inclusief regionale wijnen en bieren. In de herfst staat tijdens de culinaire wandeling “Kürbis-Tour mit Biss” vooral pompoen op het menu. De koks laten je behalve van pompoensoep ook van diverse andere pompoengerechten genieten. De tocht begint op het marktplein, voert door de omringende natuur van Freudenstadt en eindigt op de Kienberg.

Baiersbronn: wandelen in een culinaire hemel

Baiersbronn vormt binnen het Zwarte Woud vervolgens weer het Mekka voor de fijnproevers: hier vindt men restaurants met samen 8 Michelin-sterren. De gemeente staat echter ook bekend als uitstekende wandelregio. Er is een uitgebreid net van wandelpaden, gedetailleerde kaarten en langs de route zijn er talloze overnachtingsmogelijkheden en wandelhutten waar je met een hapje en een drankje weer op krachten kunt komen. De beide highlights van Baiersbronn komen samen in een nieuw arrangement: de “Kulinarische Wanderhimmel”. In samenwerking met Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord is er een project gestart dat geïnteresseerden vanaf het najaar van 2014 alles leert over de wilde planten en kruiden in dit natuurreservaat. Het pakket bestaat onder meer uit deskundige begeleiding, documentatiemateriaal en een rugzak vol lekkere lokale specialiteiten.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!