Nieuwe trends in attractieparken in 2018

Geplaatst door Redactie op 17 april 2018 om 13:42 in de categorie Attracties

Nu de afgelopen weken ook de attractieparken met een seizoensopenstelling hun poorten weer geopend hebben, kunnen parkbezoekers genieten van talloze nieuwe belevenissen. Meer dan de jaren daarvoor hebben de bedrijven deze winter geïnvesteerd in hun aanbod. De overkoepelende organisatie IAAPA ziet vijf belangrijke trends in al deze vernieuwingen.

waterattractie in pretpark © IAAPA

© IAAPA

De eerste trend is digitalisering: attracties worden steeds vaker uitgerust met virtual reality, de bezoekers kunnen meer gebruik maken van mobiele applicaties, vaak door een grotere beschikbaarheid van wifi, ook achter de schermen worden organisatieprocessen steeds verder gedigitaliseerd.

Een tweede trend is dat dagbestemmingen meer verblijfsmogelijkheden aanbieden. In de meeste gevallen zijn die volgens een bepaald thema ontworpen en ingericht. Boek een hotel bij een attractiepark.

Verder ziet de IAAPA een toename van de kwaliteit in de attracieparken: professionalisering achter de schermen zorgt voor een hogere kwaliteit van horeca, entertainment en attracties.

Voorts zijn er veel investeringen gedaan in achtbanen en flying theaters. Dit jaar zijn er in het werkgebied van EMEA, de koepel van attractieparken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, opvallend veel investeringen in achtbanen (15) en panoramavliegsimulatoren (in 2017/2018: 6)

Tenslotte is er sprake van een toenemend gebruik van bestaande characters en verhalen in met name kinderspeelplaatsen en -attracties

Voor de komende jaren hebben attractieparken mega-investeringen in bestaande, maar ook in compleet nieuwe attracties, ter waarde van meer dan 3 miljard euro aangekondigd. Deze projecten hebben in de meeste gevallen tot doel de verblijfsduur te verlengen en/of een jaarrond openstelling mogelijk te maken. Zo wil Warner Bros. World Abi Dhabi in de Emiraten het grootste indoor theme park ter wereld bouwen. De Walt Disney Company heeft aangekondigd in de periode 2018-2025 zo’n 2 miljard euro te investeren hoofdzakelijk in de Walt Disney Studios in Parijs. Europa-Park in Duitsland bouwt momenteel een ‘second gate’ in de vorm van waterpark Rulantica dat eind 2019 zijn poorten zal openen. Compagnie des Alpes heeft bekendgemaakt nieuwe accommodatie en attracties te bouwen bij de parken Parc Astérix en Futuruscope. Merlin Entertainment tenslotte blijft de komende tijd investeren in de parken in Italië en United Kingdom. Ook openen ze kleinere attracties zoals Legoland Discovery Center dit jaar in Nederland.

Tijdens de jaarlijkse beurs voor de attractie-industrie, dit jaar van 25-27 september in Amsterdam, worden alle nieuwe ontwikkelingen en trends gepresenteerd op een beursvloer met meer dan 500 toeleverende bedrijven en besproken tijdens 80 uur aan workshops en presentaties.

Bestel online tickets voor Beekse Bergen of boek een arrangement in Europa-Park.

Sharing is caring!

Comments are closed.