Nieuwe bestemming van AWOL: Fietsvakantie in Turkije

Geplaatst door Redactie op 1 september 2014 om 14:25 in de categorie Bestemmingen

fietstocht Turkije met AWOLTurkije biedt aanzienlijk meer dan een all inclusive resort aan de kust. Dit ervaren de deelnemers tijdens een individuele fietstocht van Asian Way of Life (AWOL) op de nieuwste AWOL-bestemming Turkije. Nationale parken, oudheden uit de Griekse en Romeinse tijd en theedrinkende dorpelingen vormen het decor van deze fascinerende fietstocht.

Fietsen in Turkije: Proeven met alle zintuigen

Vol trots presenteert Sharon van den Broek, eigenaresse van AWOL, haar nieuwe pareltje: “Net als al onze reizen in Azië is deze fietstocht in Turkije zorgvuldig uitgezet door ervaren wereldfietsers. Het is zelfs mogelijk om fietsen te huren bij een in vakantiefietsen gespecialiseerde winkel in Istanbul. Belangrijk voor ons is natuurlijk dat de route goed befietsbaar moet zijn, maar net zo van belang is de belevingswaarde onderweg. AWOL staat niet voor niets voor Asian Way Of Life: onze klanten moeten het gewone leven in een land kunnen proeven met al hun zintuigen. Daarin zijn wij geslaagd. Het is een route voor wat meer ervaren fietsers die hier en daar steile klimmetjes en onverharde wegen niet schuwen, maar ze krijgen er wel unieke vergezichten voor terug.”

1000 km volop afwisseling tijdens fietsvakantie in Turkije

De route is 1000 km lang, begint in Istanbul en eindigt in Eğirdir op een schiereilandje in het gelijknamige meer. Een boot brengt de deelnemers met hun fiets over de zee van Marmara. Zonder verkeersproblemen de metropool op de grens van Europa en Azië uit, naar Bandirma. Vanuit deze havenstad gaat men op de fiets door de binnenlanden van Turkije. Het eerste deel gaat langs het Kuşcenneti National Park waar meer dan 3 miljoen vogels nestelen. Bergama heeft een prachtige Acropolis. Aan archeologische opgravingen geen gebrek onderweg. Pamukkale biedt wonderschone Kalkterrassen, maar het mooiste lijkt bewaard voor het einde zoals het uitzicht op de 2800 meter hoge Barla Daği en het uitzicht vanaf de fiets langs het azuurblauwe meer van Eğirdir. Tijdens de reis maakt de fietser volop kennis met het Turkse leven: de rozenplukkers in het veld zwaaien enthousiast en in de dorpjes worden fietsers uitgenodigd voor een glaasje Turkse thee.

Niet ter ver van huis

Groot voordeel van deze route is de vrij korte vliegafstand ten opzichte van de andere bestemmingen van AWOL. De vluchten worden uitgevoerd met Turkish Airlines. Dit geldt ook voor de binnenlandse vlucht van Isparta naar Istanbul. AWOL heeft afspraken gemaakt over het vervoer van de fietsen.

De reis is nu boekbaar via www.awol.nl

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.