Shadow

Nieuwe attractie in Legoland: Legoland Movie World

Attractiepark Legoland Billund in Denemarken krijgt er in 2020 een nieuwe attractie bij: Lego Movie World. Het park krijgt ook het eerste flying theatre van Scandinavië.

Christian Woller, directeur van Legoland, bij een in Lego uitgevoerd schaalmodel van Lego Movie World © Visit Denmark
Christian Woller, directeur van Legoland, bij een in Lego uitgevoerd schaalmodel van Lego Movie World © Visit Denmark

De Lego Movie World bestaat uit drie nieuwe achtbanen een een speeltuin voor kinderen. Met het hele gebied is een oppervlakte van 5000 vierkante meter gemoeid. De investering is de grootste uit de geschiedenis van Legoland. Het attractiepark werkt voor de nieuwe attractie samen met Warner Bros. Lego Movie World moet in de lente van 2020 open gaan en wordt gebaseerd op karakters uit de Lego Movies.

Een van de nieuwe attracties is een zogeheten ‘flying theatre’. Daarbij zitten bezoekers niet stil voor een groot scherm, maar zweven ze rond terwijl ze naar een gigantisch 180-graden scherm kijken. Je voelt de wind in je haar en de neerslag in je gezicht. Bezoekers vliegen onder meer door de ruimte, vlak langs piraten en ervaren enkele van de gebieden uit de Lego-Movies.

In een andere attractie die in Lego Movie World komt, kunnen bezoekers zelf een vliegtuig besturen. Verder komt er een grote speeltuin met een tien meter hoge speeltoren. Lego Movie World wordt gecompleteerd door een attractie waarbij je van een 12 meter hoge toren kunt storten. De namen van deze attractie worden later bekend gemaakt.

Bekijk de reisreportage over Legoland Billund. Je kunt ook een vakantiehuis in Denemarken boeken bij Landal of Vacanceselect. Hotels in Denemarken kun je onder meer boeken bij TUI.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *