Nieuw schip van Holland America Line krijgt de naam ms Koningsdam

Geplaatst door Redactie op 15 september 2014 om 15:28 in de categorie Reisorganisaties

koningsdam2Holland America Line heeft de nieuwe naam van het, in februari 2016 op te leveren, cruiseschip onthuld: ms Koningsdam. Waar de naam enerzijds eer doet aan de diepgewortelde Nederlandse historie van Holland America Line, weerspiegelt het ook een nieuw tijdperk met een voor Holland America Line gedurfde naam. Het nieuwe, 99.500 ton metende, in design vooruitstrevende, Pinnacle Class schip kan 2.650 passagiers accommoderen en wordt gebouwd op de Italiaanse scheepswerf Fincantieri Marghera.

Sinds 1883 eindigen alle namen van de passagiersschepen van Holland America Line op het woord ‘dam’ en met het nieuwe ms Koningsdam wordt deze traditie voortgezet. Met de toevoeging van het woord koning, verwijst de naam van het nieuwe schip naar Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de eerste koning van Nederland sinds meer dan honderd jaar.

Holland America Line heeft een lange en trotse historie met Nederland. Alle 15 premium cruiseschepen varen onder de Nederlandse vlag, naar meer dan 400 havens wereldwijd. De rederij deelt haar rijke verleden op jaarbasis met bijna één miljoen gasten. Bovendien telt de cruisemaatschappij veel Nederlandse werknemers, waaronder het merendeel van de kapiteins en officieren.

Holland America Line

Veel van de schepen van Holland America Line zijn gedoopt door leden van de Koninklijke familie de afgelopen 75 jaar. Het meest recente schip, ms Nieuw Amsterdam is in 2010 gedoopt door toenmalig Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima der Nederlanden. Het ms Eurodam werd in 2008 gedoopt door toenmalig Hare Majesteit Koningin Beatrix. “Door het kiezen van de naam Koningsdam omarmen wij onze rijke Nederlandse cultuurhistorie, terwijl we tegelijkertijd met onze organisatie een nieuw tijdperk ingaan”, zo zegt Stein Kruse, CEO van de Holland America Group. “Dit nieuwe Pinnacle Class schip wordt ons grootste en meest moderne schip. Dit schip vraagt om een naam die recht doet aan onze toekomstige ambities en tevens onze tijdloze tradities in ere houdt”.

Nieuw design voor een nieuw klasseschip

Het schip ms Koningsdam dat debuteert in februari 2016, is een nieuw type schip voor Holland America Line. Het is het grootste schip ooit gebouwd voor de maatschappij. De toename in capaciteit voorziet in de toevoeging van nieuwe openbare ruimtes en verschillende innovatieve faciliteiten. Uiteraard ontbreken ook de bekende locaties en faciliteiten die door de gehele Holland America Line vloot terugkomen niet op dit nieuwe schip.

Voor een nieuwe frisse ‘look’ van het ms Koningsdam contracteerde Holland America Line Adam D. Tihany, een van ‘s werelds prominente hospitality designers. Tihany wordt bijgestaan door maritiem designer en architect Bjorn Storbraaten, die ook bijgedragen heeft aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam. De beide organisaties werken momenteel aan een modern en hedendaagse ambiance waarin de traditionele waarden van Holland America Line verweven worden.

Meer cruisenieuws op decruisegids.nl

Nieuw schip van Holland America Line krijgt de naam ms Koningsdam
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.