Shadow

Nieuw informatiepunt Vondelpark

vondelparkAmsterdammers kunnen sinds vorige week in het Vondelpark in Amsterdam terecht bij hun eigen ‘Informatiepunt’ voor informatie over de activiteiten in het park, er is een routekaart beschikbaar en er zijn Vondelparksouvenirs en boeken te koop. De opbrengst komt geheel ten goede aan het parkbeheer. De kiosk is tot eind oktober dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Microkosmos

Voorzitter van Stichting Hart voor het Vondelpark en initiatiefnemer van het informatiepunt Cintha van Heeswijck: “Het Vondelpark is het drukst bezochte stadspark ter wereld. Een microkosmos die nu het zeer gewenste eigen informatiepunt heeft. Een loket in het park om informatie te verstrekken over cultuur, natuur, sport en recreatieve activiteiten. Het fungeert ook als aanmeldpunt voor groepen en scholen die een natuurwandeling willen maken en we dragen bij aan het beheer van het park door de verkoop van parkmerchandise en door donateurs te werven voor bijvoorbeeld een parkbank.”

Betrokkenheid bij het park vergroten

Het Vondelpark Informatie Punt is een initiatief van Stichting Hart voor het Vondelpark, in samenwerking met stichting SOOZ, het Natuur&Milieuteam Zuid, de Vereniging Vrienden van het Vondelpark en Stadsdeel Zuid. Een belangrijke functie van het informatiepunt is om de betrokkenheid bij het Vondelpark te vergroten. Cintha van Heeswijck: “Om dit Rijksmonument voor toekomstige generaties leefbaar en vitaal te houden zijn we op zoek naar extra mensen, bedrijven, sportclubs en scholen die de handen uit de mouwen willen steken met het onderhoud van het groen en de bloemen, maar ook met schoonmaakacties. Het enorm intensieve gebruik van het Vondelpark vraagt om ‘gedeeld beheer’ van gemeente, stadsdeel Zuid en gebruikers en bezoekers van het park. Er zijn al actieve groepen vrijwilligers die zich inzetten voor het onderhoud van het Rosarium, de Koeienweide en het bloemenperk rond het beeld van Vondel. Voor dit nieuwe Vondelpark Informatie Punt werken we met meer dan 60 vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich hier ook aanmelden. Of via onze website www.vondelpark.com. Iedereen is welkom.”

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *