Nieuw Bikepark Brandnertal voor totale outdoor-beleving

Geplaatst door Redactie op 14 juli 2014 om 14:47 in de categorie Algemeen nieuws

Funsport-afdalingIn het Brandnertal, gelegen in het uiterste westen van Oostenrijk, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het eerste Bikepark van Vorarlberg. Bikepark Brandnertal biedt zowel beginners als gevorderden in alle leeftijden de mogelijkheid om de mountainbikesport en diverse funsporten in alle facetten te beoefenen of er mee kennis te maken. Gasten van de in dit gebied gelegen parken Landal Brandnertal en Landal Chalet Matin in Bürserberg krijgen er een geweldige outdoor-attractie bij.

Mountainbiken behoort tot de populairste zomersporten in de Alpen; vooral de grote verscheidenheid aan bikes voor diverse doeleinden heeft bijgedragen aan de groei van de afgelopen tien jaar en leidt tot de ontwikkeling van bikeparks. Bikepark Brandnertal bestaat uit een uitgebreid routenet van verschillende moeilijkheidsgraden en biedt daarmee iedereen een optimale outdoor-ervaring.

  • Flowline en freeridetrajecten en Northshores (licht tot middelmatig). Deze trajecten zijn van een lichte tot een middelmatige moeilijkheidsgraad en bieden gegarandeerd afdalingsplezier voor beginners en gevorderden. Talloze kuipbochten, sprongen en houtelementen geven deze afdalingen vorm.
  • Downhilltrajecten (moeilijk). Deze routes van wedstrijdkaliber zijn bedoeld voor de ervaren bikers en professionals. Hoge sprongen, passages met wortels, trajecten met technisch zeer moeilijk terrein en steile drops kenmerken deze routes. Downhill-plezier kun je ook met het hele gezin beleven: met mountainkarts en ‘monsterrollers’ rij je –afgestemd op beginners– op een drie kilometer lang traject bergafwaarts. Leuk om je eerste downhill-ervaringen op te doen, of als rollend einde van een wandeltocht in de bergen.

Voor wie na een ritje de smaak te pakken heeft, organiseert de Gravity Academy bij het Bikepark cursussen voor beginners en gevorderden, endurance-ritten in de gehele regio en mountainbike-camps met gediplomeerde gidsen.

Sinds juni van dit jaar is de berglift van het Bikepark operationeel en kan gebruik worden gemaakt van het Funsporttraject met mountainkarts en monsterrollers. De bergafdalingen van het Bikepark kunnen naar verwachting medio augustus in gebruik worden genomen.

Zoek hier je Landal GreenParks bungalow.

Sharing is caring!

Comments are closed.