New Yorks Queens viert verjaardag Wereldtentoonstelling

Geplaatst door Redactie op 5 mei 2014 om 14:02 in de categorie Attracties

De New Yorkse wijk Queens was in de twintigste eeuw twee keer gastheer voor de Wereldtentoonstelling. Precies 75 en 50 jaar na deze mijlpalen gaat New York City terug naar de wonderen uit die tijd en de dromen voor de toekomst.

New York City Flushing Meadows Corona Park

© Phil Kline/NYCGO

De Wereldtentoonstelling was vanaf de start halverwege de 19e eeuw een begrip. Niet alleen gaf elke editie een mooi beeld van de tijd, de tentoonstellingen hadden ook impact op de stad waar ze gehouden werden. Twee World’s Fairs vonden plaats in Queens: die van 1939 en 1964. Nu, precies 75 en 50 jaar later, staat New York City uitgebreid stil bij de effecten van die wereldtentoonstellingen.

Historische pret in Flushing Meadows Corona Park

Het Flushing Meadows Corona Park is net als 75 en 50 jaar geleden de locatie voor World’s Fairs festiviteiten. Zes maanden lang staat alles in en om dit cultuurpark in Queens in het teken van historische pret, lekker eten – zoals Belgische wafels die hier in 1964 werden geïntroduceerd – en leuke activiteiten voor kinderen. Andere highlights zijn een expositie van de muurschilderingen die Andy Warhol in 1964 op het New York State Pavilion maakte, maar die vanwege hun controversiële karakter voor de start van de Fair werden overgeschilderd en verschillende evenementen in de Queens Botanical Garden die voor de Wereldtentoonstelling in 1939 is gebouwd.

Sharing is caring!

Comments are closed.