New York zet stranden in het zonnetje

Geplaatst door Redactie op 5 juni 2014 om 13:29 in de categorie Bestemmingen

Surfen, fietsen langs het water of een zomerse kajaktocht; ook daarvoor kun je terecht in New York City. bijvoorbeeld op de stranden van Jamaica Bay of Rockaway Beach.

© Marley White

© Marley White

Van surfen op de golven en kajakken in de baai tot fietsen door het pittoreske landschap en genieten van culinaire lekkernijen langs de promenade; de waterfront wijken Jamaica Bay en Rockaway Beach zijn voor locals én toeristen de ideale plek om de New Yorkse zomer door te brengen. Eén van de populairste stranden is Jacob Riis Park met bijna twee kilometer kustlijn en volop andere recreatiefaciliteiten. Rockaway Beach is favoriet onder de surfers: de beste golven vind je hier! Jamaica Bay en Rockaway Beach zijn vanuit Manhattan gemakkelijk te bereiken via metro, bus, ferry, fiets en auto en daarmee dé must-visit voor deze zomer.

Avontuurlijk New York

Naast beachside fun, is er voor avonturiers en waterratten ook van alles te beleven bij Rockaway Beach en Jamaica Bay. Zowel beginners als gevorderden kunnen met een kano, kajak, jetski of zeilboot op pad. Het gehele jaar kan er worden gekampeerd op de Floyd Benett camping en Cape Getaway, of in het Marine Park tijdens de familie kampeernachten op 13 en 26 juli en 30 augustus. Het Fresh Creek Nature Preserve is het uitgelezen gebied voor het spotten van vlinders, vogels en vissen.

 

De stadsstranden van New York staan deze maand in het zonnetje in het kader van een toeristische promotiecampagne om de verschillende New Yorkse wijken te belichten.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.