Nederlanders nog nooit zo positief over zomervakantie

Geplaatst door Redactie op 21 september 2016 om 14:52 in de categorie Algemeen nieuws

Wandelen in OostenrijkDe waardering van de zomervakantie 2016 is door de Nederlandse vakantiegangers nog nooit zo hoog gewaardeerd, zo blijkt uit een berekening van een beoordelingsplatform. De meest opvallende stijger in het overzicht is België. Het buurland scoort, ondanks de onrust waar het land mee te maken heeft, ruim drie procent hoger op waardering in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook op vakantie naar België? Boek een vakantie bij Landal in België of bij VillaXL.

Nederlanders tevreden over zomervakantie 2016

Met een gemiddelde waardering van een 8,3 over de top tien bestemmingen is dit het hoogst berekende cijfer sinds het begin van de meting in 2005. De waardering ligt één procent hoger dan het vorige recordjaar 2015.

De berekening is gebaseerd op ruim 145.000 reviews en er is gekeken naar de waardering op bestemmings-en accommodatieniveau bij de top 10 populairste landen. De onderzochte periode liep van 1 juni tot en met 31 augustus 2016.

Oostenrijk absolute favoriet

Nederland krijgt de hoogste waardering op bestemmingsniveau. Het wisselvallige zomerweer heeft geen impact gehad op de waardering van de zomervakantie in eigen land. De waardering stijgt met ruimt twee procent.

Oostenrijk is absoluut gezien nog steeds de meest favoriete vakantiebestemming en behoudt daarmee de nummer één positie. Het verschil met de nummer twee in de lijst, Turkije, wordt steeds kleiner. Vooral de accommodaties scoren goed in dit land. Bij de waardering voor Portugal is als enige bestemming een lichte daling te zien.

Nederlanders nog nooit zo positief over zomervakantie
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.