Shadow

Nederland populaire zomerbestemming voor huizenruilers

ReykjavicJanuari-februari  is laagseizoen voor toerisme op het Noordelijk Halfrond, maar op ’s werelds grootste huizenruil-website HomeExchange, is het juist een hele drukke tijd. In de eerste twee maanden van 2016 ging de activiteit op HomeExchange.com (in Nederland www.HuizenRuil.com) met 60 procent omhoog in vergelijking met december 2015. De ervaren huizenruiler weet immers dat de eerste maanden van het jaar dé periode is om alvast een goede ruil te regelen voor de zomer, zeker als je al specifieke data en bestemmingen hebt gekozen.
De zoekdata uit deze intense periode vertellen ons veel. De volgende lijst laat bijvoorbeeld zien wat de populairste landen zijn voor deze zomer:

1. VS (met veel vraag naar New York, Florida, Hawaï en Californië)
2. Frankrijk
3. Italië
4. Spanje
5. Verenigd Koninkrijk
6. Canada
7. Duitsland
8. Nederland
9. Portugal
10. Ierland
11. Zweden
12. Denemarken
13. IJsland
14. Australië
15. Noorwegen
16. Kroatië
17. Griekenland
18. Zwitserland
19. Mexico
20. Oostenrijk

Spontaan en onbedoeld

huizen

Nederland blijft dus op een opvallend hoge achtste plek staan wereldwijd. Ook IJsland staat erg hoog, op een dertiende plaats. IJsland heeft per inwoner ook het hoogste aantal huizenruilers op HomeExchange.com. Ook andere landen stegen flink in populariteit. Sinds 1 januari was er bijvoorbeeld een stijging  van 50 procent t.o.v. oktober/november 2015 in het zoeken naar bestemmingen in Griekenland (voor het eerst in de top twintig). Ierland steeg 21%; Spanje 10 %.
Qua steden is het lijstje redelijk bekend: New York, Londen, Parijs, Barcelona, Rome, Amsterdam en San Francisco zijn het populairst. Stijgende steden zijn Stockholm, Vancouver, Dublin, Berlijn en Los Angeles.
Uit intern onderzoek van HomeExchange.com blijkt dat een flink deel van de ruilen (en de bestemmingen) onbedoeld en spontaan ontstaat. Deze onverwachte ruilen zijn mooie gelegenheden om plekken te ontdekken die voorheen helemaal niet op de radar van de reizigers stonden.
‘Deze zomer gaan we naar een huis aan een Noors fjord’, zeggen Anita en Randy uit South Beach, Californië enthousiast. ‘ En daarna gaan we nog naar Praag en Slowakije. Zonder HomeExchange zou dit voor ons absoluut niet mogelijk zijn geweest.’
‘Dat is een van de fundamentele verschillen tussen huizenruilen en andere reisopties’, zegt Jim Pickell, President van HomeExchange. ‘Iedereen wil wel naar New York, Parijs en de stranden van Californië. Maar het ingaan op ruilverzoeken van hele andere, onverwachte maar even mooie plekken, maakt de ruilervaring juist uniek.’
 
Over HomeExchange
HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com).

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!