Nationale Zilverdag Schoonhoven

Geplaatst door Redactie op 3 februari 2014 om 10:09 in de categorie Beurzen en evenementen

NMaandag 19 juni, op tweede Pinksterdag, vindt in Schoonhoven voor de 30e keer de Nationale Zilverdag plaats.  In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. In ruim 700 jaar is Schoonhoven uitgegroeid tot de ‘Creatieve Zilverstad aan de Lek’.

Tijdens de Nationale Zilverdag zijn van 10.00 tot 17.00 uur alle facetten van de edelmetaalbranche vertegenwoordigd. Op meer dan 140 plaatsen staan paviljoens en stands waar edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten de geheimen van het vak onthullen. De ateliers van de Schoonhovens goud- en zilversmeden zijn geopend, instellingen en opleidingen geven voorlichting en er wordt geëxposeerd, verkocht en vinden demonstraties plaats.

De zilverroots zijn stevig in de stad verankerd. Zo is in Schoonhoven de enige Nederlandse opleiding voor goud- en zilversmeden, de Zilvervakschool gehuisvest. Hier leren de edelsmeden van de toekomst de fijne kneepjes van het vak.
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven bevat een prachtige moderne en antieke zilvercollectie en beschikt sinds kort ook over een zilversmederij, waarin twee zilver- en goudsmeden dagelijks aan het werk zijn.

Nationale Zilverdag Schoonhoven
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.