Nationale Fiets Marathon voor goede doelen

Geplaatst door Redactie op 28 april 2014 om 17:39 in de categorie Algemeen nieuws

fieters2Op 25 mei kunnen twee en een half miljoen Nederlanders uit 36 gemeenten verdeeld over alle 12 provincies vanuit hun eigen voordeur starten in de Nationale Fiets Marathon. De drempel om mee te doen aan deze recreatieve fietstocht is hiermee bewust zeer laag gemaakt. Deelnemers fietsen de route in eigen tempo en kunnen starten op elk gewenst moment van de dag. Door te kiezen voor routes op fietsafstand van grote steden probeert de organisatie het deelnemers niet alleen makkelijk te maken maar het evenement ook duurzaam door zoveel mogelijk te voorkomen dat eerst veel autokilometers moeten worden gemaakt om te kunnen meedoen.

Goede Doelen

Doelstelling is om via sponsoring van de deelnemers geld op te halen voor 6 bekende nationale goede doelen. Elke deelnemer kiest een van de partners van de Nationale Fiets Marathon als zijn eigen favoriete doel waar zijn sponsorgeld voor bestemd is. De 6 partners zijn; KiKa, Nederlandse Hartstichting, Diabetesvereniging, Spieren voor Spieren, stichting ALS en de vereniging Natuurmonumenten. Andere bekende fietstochten die worden georganiseerd om geld op te halen voor goede doelen vinden plaats in het buitenland en zijn speciaal bedoelt voor getrainde fietsers die in staat zijn om grote prestaties te verrichten. De Nationale Fiets Marathon echter is speciaal voor alle mensen die fietsen leuk vinden maar vooral als recreatie en niet zozeer als sport. Zoals een woordvoerder van de organisatie A&A Projecten uit Diemen het zegt; “Wij willen gewone fietsers en fietsende families een alternatief bieden voor de niet meer georganiseerde landelijke fietsdagen of Meimaand-fietsmaand. En wat is er mooier dan een dagje gezond bewegen combineren met een actie voor een zelf gekozen goed doel?”

Fiets Marathon

In elke provincie is op zondag 25 mei een route uitgezet van marathonlengte dus circa 42 kilometer. De route maakt gebruik van het landelijk bekende systeem van routeknooppunten waardoor verdwalen bijna onmogelijk is. Opstoppingen en grote drukte worden voorkomen doordat deelnemers op elk gewenst punt en op elk zelfgekozen tijdstip aan de route kunnen beginnen. Inschrijven is nog steeds mogelijk op nationalefietsmarathon.nl .

Nationale Fiets Marathon voor goede doelen
Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.