Met de fiets door de Eifel via nieuwe verbindingsroute

Geplaatst door Redactie op 3 juli 2015 om 13:03 in de categorie Bestemmingen

pauzeren-verbindingsweg-van-boven-kleinSoms is het een combinatie van vele wegen, die naar je bestemming leidt. Sinds een paar weken kunnen fietsliefhebbers de Eifel van noord naar zuid, van Aken naar Trier (en natuurlijk ook in omgekeerde richting) letterlijk ‘grenzeloos’ ervaren. Het nieuwe fietspad op de voormalige spoorlijn tussen Weywertz en Jünkerath was de ontbrekende schakel. Weywertz ligt aan de populaire Vennbahnradweg, die via Monschau naar Aken leidt. In Stadtkyll, ca. 3 km van Jünkerath, kunnen fietsers met bestemming Trier voor een combinatie van het Prümtal- en Enztal-fietspad kiezen. Vanaf Jünkerath zelf voert de Kylltal-fietsroute verder naar Trier. Wie niet het hele traject van Trier naar Aken wil terugfietsen, kan over de Sauertalradweg naar het Luxemburgse Ettelbrück rijden en daar de trein nemen.

Uitnodigende pauzeplekken op het nieuwe traject

pauzeren-verbindingsweg-wagon-kleinHet nieuwe 38 km lange, grotendeels geasfalteerde traject tussen Jünkerath en Weywertz leidt fietsers door het landschap van de Vulkaneifel naar de Hoge Venen. Onderweg fietst u over gerestaureerde bruggen en viaducten, bijv. het opvallende Bütgenbacher viaduct – de prachtige vergezichten krijgt u er gratis bij. Vooral in de zomermaanden is het de moeite waard om even te pauzeren bij de Kronenburger See (Stadtkyll) of de Bütgenbacher See (bij Weywertz), want een koele duik in een van deze meren is zonder meer verfrissend. Goed geoutilleerde picknickplaatsen met bijzondere ligstoelen of bijvoorbeeld de pauzeplek bij Stadtkyll, waar een oude wagon voor de passende ambiance zorgt, nodigen uit om heerlijk te ontspannen. Ook de lokale gastronomie langs de fietsroute is zeer de moeite waard (tip: de Glaadter Hütte bij Jünkerath). Op informatieborden onderweg wordt de geschiedenis van dit spoortracé verteld.

Op je gemak door de Eifel fietsen

pauzeren-verbindingsweg-van-boven-kleinFietsen over de stilgelegde spoorlijnen is ideaal voor een ontspannen fietsvakantie. Voor iedereen die van gemakkelijk houdt, biedt Eifel Tourismus een 6- of 7-daagse fietsreis van Aken naar Trier of Ettelbrück met verblijf in hotels op basis van logies en ontbijt, vanaf € 229.

Eifel-Radmagazin 2015: 60 pagina´s fietsplezier

Het fietsmagazine, dat ook in het Nederlands is verschenen, biedt compacte informatie over het netwerk van fietsroutes en de beschikbare fietsservice in de Eifel. Een uitneembare overzichtskaart, een korte beschrijving met hoogteprofiel en informatie over fietsevenementen langs de routes worden overzichtelijk gepresenteerd. Bovendien bevat het magazine contactgegevens van gecertificeerde, fietsvriendelijke bedrijven langs of vlakbij de beschreven fietsroutes.

Het Eifel-Radmagazine is te bestellen bij Eifel Tourismus GmbH in Prüm, +49 (0)6551 96560, info@eifel.info en op eifel.info.

Met de fiets door de Eifel via nieuwe verbindingsroute
4 (80%) 5 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.