Shadow

Met de camper op wintersport in Canada

camper op wintersport in CanadaWie een keer wintersport in Frankrijk of de skigebieden in Oostenrijk wil laten voor wat ze zijn en eens een bijzondere wintersportvakantie wil ervaren, is bij campereisorganisatie Travelhome aan het goede adres. Daar kan men tot 31 maart 2015 speciaal geprepareerde wintercampers in Canada huren.

De MHA Maxi Winter Motorhome van CanaDream is extra geïsoleerd, heeft dubbele ramen, een sterkere luchtverwarming, speciale afdekkussens voor dakramen, een grotere propaantank, sneeuwkettingen, vier zware winteraccu’s, extra warme dekbedden en gevoerde gordijnen. Dit zijn enkele van de speciale aanpassingen. De watertanks voor keuken, douche, toilet zijn bruikbaar tot temperaturen van -30 graden. Gebruik van de generator tijdens de vakantie is gratis. De campers zijn geschikt voor vier volwassen en twee kinderen. Minimale huurperiode is zes dagen. Ophaalsteden zijn Calgary, Vancouver, Toronto, Montreal, Halifax en Edmonton.

Op wintersport met de camper in Canada

In de staten Alberta, British Columbia, Ontario, Quebec en Saskatchewan zijn veel campings in de wintermaanden geopend. Alleen al in de populaire wintersportstaten British Columbia en Alberta zijn respectievelijk meer dan 90 en ruim 45 campings in het winterseizoen open. Zoals bijvoorbeeld de Tunnel Mountain Trailer Court in de wintersportplaats Banff, Lake Louise Campground bij het skigebied Lake Louise en Whistler RV Park & Campground in het bekende wintersportgebied Whistler.

Met de camper op wintersport over de Powder Highway

Zoals Frankrijk zijn Autoroute du Soleil heeft, zo heeft British Columbia zijn ‘Powder Highway’ door de Kootenay Rockies. Een aanrader voor een poedersneeuw campertrip want de route loopt langs een aanschakeling van zeven wintersportplaatsen met klinkende namen als Revelstoke, Kicking Horse, Panorama, Kimberley, Fernie, Whitewater en Red Mountain.

Een ander groot wintersportgebied en geliefd bij zowel skiërs als snowboarders is Mont Tremblant in de staat Quebec, op zo’n anderhalf uur rijden van Montréal. Het maakt deel uit van een 8-daagse camperrondreis met ook bezoeken aan Mont-Sainte-Anne waar in 2006 de Wereldkampioenschap Alpineskiën Junioren plaatsvond en het Le Massif wintersportgebied.

Bekijk ook onze reisreportage van een camperreis in de Verenigde Staten langs Utah’s Mighty Five. Vergelijk het camperaanbod van Travelhome met dat van SNP, AmerikaPlus en World Wide Campers.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!