Meribel: bijzondere activiteiten in de sneeuw

Geplaatst door Redactie op 29 januari 2014 om 10:10 in de categorie Bestemmingen

skigebied MeribelOp zoek naar bijzondere activiteiten in de sneeuw? Méribel Vallée, het Franse ski resort gelegen in het hart van de Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld, heeft verschillende bijzondere activiteiten in petto waarmee uw vakantie een ware belevenis wordt.

Service First Track

Verken de bergen terwijl iedereen nog slaapt. Geniet van de zonsopgang en de rust tijdens een ontbijt op een van de bergtoppen van het grootste skigebied ter wereld, en laat vervolgens als eerste uw sporen achter in de sneeuw. (Service aangeboden door het bergrestaurant ‘Les Pierres plates’ en de Société des 3 Vallées.

Test het telemarken

probeer eens het telemarken met zijn elegante stijl en perfecte beweging. Het telemarken is een van de oudste skitechnieken. Het laat ‘dansende skiërs’ op de piste zien, die met losse hielen en gebogen knieën de besneeuwde hellingen afdalen. In Méribel is het mogelijk om deze techniek te beoefenen samen met de wereldkampioenen Chris et Phil Lau.

Bestuur een husky slee en dineer in een iglo

Bestuur een echte hondenslee – Beleef het avontuur van het hoge noorden in Méribel ! Neem de contrôle over een groep poolhonden, net zoals de schrijver Jack London, en leid de honden dwars  door de fantastische landschappen van de route van la Tania (reservering noodzakelijk, iedere dag vanaf le Plantin.)

Jagers- en Iglo avond – Beleef een nachtelijk avontuur, zoals een jager die achter zijn prooi aan zit. Met een zaklamp in de hand en sneeuwschoenen aan de voeten dwars door het massief van de Tarentaise. De tocht eindigt bij een iglo, waar u van een echte Savoyardse fondue kunt genieten (transfer heen en terug naar het hotel met minibus.

Nieuwe lounge  & nieuwe wellness behandelingen

Nieuw deze winter is de gezellige en warme Lounge van la Chaudanne. De lounge bevindt zich bij het vertrekstation van de gondelbaan Saulire Express. Een leuke ontmoetingsplaats midden tussen de pistes, welke toegankelijk is voor iedereen.

Spa in het Olympisch Sportcomplex – Deze plek om heerlijk te ontspannen en te genieten van wellness is geopend voor alle bezoekers van het Savoyardse skiresort. Het beroemde Franse merk Payot, heeft sinds kort zijn naam verbonden aan Méribel en biedt de bezoekers een nieuw programma met een ruime keuze aan behandelingen voor ieders wensen.

itrusten en ontspannen in bijzondere berghutten

Ontspannen in de berghut Refuge du Christ – Deze nieuwe berghut ligt op een afgelegen plek midden in de natuur en is volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie. De berghut ligt op 2 km van het dorp les Allues en is met sneeuwschoenen of per free riding bereikbaar. Het is een ideale plek om weer even op te laden en men kan hier genieten van een fantastisch uitzicht over de alpine bergtoppen van het grootste skigebied ter wereld

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.