Meer vluchten van Lufthansa en Germanwings

Geplaatst door Redactie op 21 maart 2014 om 14:11 in de categorie Reisorganisaties

Lufthansa en goedkopestoelendochter Germanwings breiden hun netwerk deze zomer opnieuw uit. Het aantal bestemmingen komt op 235. Tegelijkertijd blijft Lufthansa doorgaan met het overhevelen van vluchten naar Germanwings.

© Jens Görlich

© Jens Görlich

Zomerdienstregeling Lufthansa

Dat werd donderdag bekend gemaakt bij de presentatie van de zomerdienstregeling. De overdracht van vluchten naar Germanwings is al een tijd aan de gang en loopt volgens Lufthansa op schema. In de zomer van 2014 zal driekwart van de geplande verbindingen uitgevoerd worden door Germanwings. De verbindingen die via de hubs Frankfurt en München verlopen, blijven in handen van Lufthansa.

De overdracht van vluchten naar Germanwings is al voltooid in Hamburg, Stuttgart, Keulen/Bonn en voor het grootste deel ook in Berlijn.

De zomerdienstregeling van Lufthansa gaat in op 30 maart. Dan volgt ook de overdracht van directe vluchten vanaf Düsseldorf. Die stad wordt dan met 68 vluchten de grootste basis van van Germanwings.

Langeafstandsvluchten Lufthansa

Lufthansa zelf blijft zich richten op langeafstandsvluchten. Daarvan komen er meer bij, onder andere naar Kuala Lumpur (5 keer per week rechtstreeks vanaf Frankfurt). Deze vlucht gaat vanaf 31 mei door naar Jakarta. Ook vliegt Lufthansa deze zomer vanaf Frankfurt naar Montreal. Nu is dat alleen nog vanaf München. Verder kunnen passagiers deze zomer rechtstreeks naar Mexico City, naar Toronto en naar Tokyo (Haneda). Ook zet Lufthansa zeven nieuwe toestellen voor de lange afstand in. Zo wordt met twee Airbussen 380 van Frankfurt naar New York JFK, Bejing en San Francisco gevlogen.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.