Meer Nederlanders willen vroeg op wintersport

Geplaatst door Redactie op 16 oktober 2015 om 10:00 in de categorie Reisorganisaties

Er gaan dit jaar meer Nederlanders op wintersportvakantie dan vorig jaar. Mede door de berichten over vroege sneeuwval in het jaar ziet een vliegticketvergelijker een grote piek in boekingen naar skigebieden.

©Silverregion Karwendel

©Silverregion Karwendel

Zowel de verkoop van complete vakanties als de verkoop van losse vliegtickets stijgen eerder in het jaar. Daarnaast gaat men vroeger op wintersport dan voorgaande jaren. De plotselinge kou is daar zeker een reden van, samen met de berichten over vroege sneeuwval dit jaar.

200x200 Wintersport

Vliegen naar de wintersport is in opkomst. Zo verkocht de ticketvergelijker in 2014 al meer tickets naar typische skigebieden dan voorheen en liggen de verkopen in 2015 nog hoger. De verkoop van het aantal vliegtickets steeg in 2015 over de maanden september en oktober met 36,8% ten opzichte van dezelfde maanden in 2014. Het aantal complete vakanties steeg met 49,4% vergeleken met dezelfde maanden in 2014.

Op wintersport met de jaarwisseling

Vooral Innsbruck, Genève en Chambery zijn de populaire luchthavens voor wintersportvakanties op dit moment. Met Kitzbühel, Portes du Soleil en Les Deux Alpes als top bestemmingen. Behalve Transavia vliegt ook Easyjet deze winter vanuit Nederland naar de Franse skigebieden. Niet eerder planden mensen hun wintersportvakantie zo vroeg in het jaar, aldus de ticketvergelijker. Het aantal boekingen en vliegtickets vóór de jaarwisseling, ligt 13,5% hoger dan mensen die pas in januari 2016 op wintersport gaan.

Vergelijk vliegtickets naar de wintersport bij onder meer Vliegtickets.nl en Vliegwinkel.nl.

Meer Nederlanders willen vroeg op wintersport
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.