Meer dan 70 miljoen buitenlandse overnachtingen in Duitsland

Geplaatst door Redactie op 13 maart 2014 om 14:56 in de categorie Bestemmingen
Berlijn Brandenburger Tor

© Fotolia / jrmedien_de

Voor het vierde achtereenvolgende jaar kan Duitsland een recordaantal overnachtingen van buitenlandse bezoekers melden. In 2013 zijn voor de eerste keer meer dan 70 miljoen buitenlandse overnachtingen geteld.

In totaal werden 71,9 miljoen buitenlandse overnachtingen in accommodaties met tien of meer bedden geregistreerd, een stijging van 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, meldt de Deutsche Zentrale het merk ‘Vakantieland Duitsland’ dat zich in topvorm presenteert.“ zegt Petra Hedorfer, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Vakantieland Duitsland in topvorm

Het aantal uit Europa afkomstige gasten groeide met 3,8 procent. “Ondanks moeilijke economische omstandigheden in Europa en in de rest van de wereld heeft het incoming-toerisme zich in 2013 sterk ontwikkeld. Er is wereldwijd een toenemende interesse in het merk ‘Vakantieland Duitsland’ dat zich in topvorm presenteert.“ zegt Petra Hedorfer, voorzitter van de raad van bestuur van de DZT.

Snelle groei uit Oost-Europa en Azië

Het incoming-toerisme in Duitsland liet in 2013 een totale groei in het aantal overnachtingen van 3,1% zien. 52 procent van deze totale groei, ofwel 1,6 miljoen overnachtingen, was afkomstig uit Groot-Brittannië (367.439 overnachtingen), Rusland (348.283 overnachtingen), Zwitserland (271.055 overnachtingen), de Arabische Golfstaten (259.427 overnachtingen), Polen (187.308 overnachtingen) en China (171.907 overnachtingen).

Aanhoudende groei in Europa

Duitsland blijft ook in 2013 een van de populairste vakantiebestemmingen van de Europeanen. Met ongeveer driekwart van het totale aantal inkomende toeristen in Duitsland is Europa de belangrijkste herkomstmarkt voor het vakantieland Duitsland.

Dynamische groei overzeese markten

De dynamische groei vanuit Azië (met een marktaandeel van 11 procent) zet met 9,3 procent ook in 2013 door. Vooral de Arabische Golfstaten en China doen het met respectievelijk 20,2 en 11 procent bijzonder goed. Met een marktaandeel van ongeveer 10 procent dragen ook Noord- en Zuid-Amerika bij tot de sterke groei. Vooral Brazilië vertoont met een toename van 5,5 procent van het aantal overnachtingen in Duitsland een dynamische groei.

Positieve prognose voor 2014

Berlijn Checkpoint Charlie

Berlijn, Checkpoint Charlie © visitBerlin / Scholvien

De DZT verwacht ook in 2014 een grote internationale belangstelling voor het vakantieland Duitsland. Deze vooruitzichten zijn gebaseerd op recente onderzoeken van de United Nations World Tourism Organization (UNWTO), die voor 2014 een wereldwijde groei van 4 tot 4,5 procent van het aantal aankomsten voorziet. Voor Europa voorspelt de UNWTO een groei van drie tot vier procent. Petra Hedorfer: „Voor het vakantieland Duitsland houden we vast aan onze prognose voor 2020; op dit moment is een verwachting van 80 miljoen uit het buitenland afkomstige overnachtingen realistisch. Voor 2014 gaan we uit van een groei van 3 procent.”

Kwart eeuw val van de Muur

In 2014 herdenkt Duitsland de 25ste verjaardag van de val van de Muur en de hereniging van Duitsland. Dat vormt ook het centrale thema van de toeristische marketing-activiteiten.

Bekijk ook: Special: Het Geheim over de Grens.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.