MCS Divina klaar voor finishing touch

Geplaatst door Redactie op 17 februari 2012 om 14:58 in de categorie Reisorganisaties

MSC Cruises en de STX Europe scheepswerf in het Franse Saint-Nazaire zijn begonnen met het aftellen van de 100 dagen naar de langverwachte doop van het nieuwste schip de MSC Divina, die zal plaatsvinden op 26 mei 2012 in Marseille.

Paradepaardje
De MSC Divina wordt het derde schip dat wordt toegevoegd aan de Fantasia klasse. Het schip wordt het paradepaardje van de vloot van MSC Cruises. De laatste fase van de bouw, de ‘dressing-up’, is een prestatie waarvoor veel inzet, technische expertise, oog voor detail en vakmanschap is vereist. Op de STX Europe werf, waar in de afgelopen 150 jaar aan verschillende schepen werd gewerkt, zijn meer dan 1.400 opgeleide professionals van ruim 100 bedrijven aanwezig. Zij werken hard om de MSC Divina klaar te stomen voor haar grote debuut op 26 mei 2012 in Marseille en hebben dan meer dan 2,2 miljoen uren besteed aan het bouwen van de constructie en een extra miljoen uren van het werk zijn gewijd aan de ‘finishing touch’ van het schip.

Over de Divina  De MSC Divina zal beschikken over 1.751 hutten (honderd meer dan haar zusterschepen MSC Fantasia en MSC Splendida), 25 liften en 27.000 vierkante meter aan  openbare ruimte waaronder restaurants, bars, een casino, vier zwembaden, waaronder de nieuwe Garden Pool, een bowlingbaan, een fitnessruimte en de MSC Aurea Spa. Het schip telt 18 dekken, allen vernoemd naar de Goden van het oude Griekenland ter ere van filmster Sophia Loren, beschermvrouwe van de MSC Cruises vloot.

Meer MSC Nieuws op Decruisegids.nl

Sharing is caring!

Comments are closed.