Markt voor zakenreizen naar Spanje en Griekenland trekt aan

Geplaatst door Redactie op 4 maart 2014 om 15:28 in de categorie Algemeen nieuws

FinnairParijs en Londen waren in 2013 de populairste zakenreisbestemmingen, net als in 2012. Dat blijkt uit de top 10 zakenreisbestemmingen die een grote aanbieder van zakenreizen jaarlijks opstelt voor de Benelux. Grootste verrassingen in de lijst zijn Madrid en Athene.De toename in zakenreizen naar beide bestemmingen duidt op een economisch herstel in die regio’s. Buiten Europa is Singapore de meest bezochte bestemming, en zijn Manilla en Mumbai de sterkste stijgers.

Meeste zakenreizen naar Parijs en Londen

Bij deze rangschikking is rekening gehouden met het totaal aantal vlieg- en treintickets voor zakenreizen verkocht in 2013 in België, Nederland en Luxemburg. Parijs en Londen zijn met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen voor zakenreizigers uit de Benelux. Straatsburg stijgt van de tiende plaats naar plaats vijf, Zürich zakt van plaats zes naar de tiende plek. Madrid staat opnieuw in de top 10, Wenen valt er net buiten.

Parijs en Londen maken samen 54% uit van alle tickets uit de top 10. Grootste stijger binnen de top tien is Straatsburg (+6%), zetel van de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en samen met Brussel de zetel van het Europees Parlement. Ook het aantal zakenreizen naar Barcelona (plek 13) neemt weer toe.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.