Maritiem Museum opent vaarseizoen in vernieuwde haven

Geplaatst door Redactie op 31 mei 2017 om 12:02 in de categorie Attracties

Voor het Maritiem Museum Rotterdam is de start van het vaarseizoen dit jaar extra bijzonder. Het evenement op zondag 11 juni a.s. vindt namelijk plaats in de vernieuwde museumhaven. De feestelijke opening van het vaarseizoen geeft ook het startsein voor de wekelijkse historische rondvaarten van het museum. Kijk op onze Facebookpagina voor de kaartenactie!

Maritiem Museum @Marco de Swart

Op 11 juni krijgen bezoekers, vanaf 12:00 uur, de kans om de haven volop in bedrijf te zien. De Bolnes-motor draait, de eerste rondvaarten vertrekken en in de smederij zijn demonstraties. De buren van het museum kunnen zich (na aanmelding) aansluiten bij een speciale rondleiding of de haven op eigen initiatief verkennen.

Rondvaarten op historische topstukken

Met de opening van het vaarseizoen gooien de historische topstukken van het museum de trossen los. Van 11 juni t/m 27 augustus zijn er iedere zondag historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. In een tocht van anderhalf uur ontdekken opvarenden de Erasmusbrug en andere Rotterdamse highlights vanaf het water. Ook krijgen zij een inkijkje in de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam.

Boek je reis naar Rotterdam met Flixbus

Naast de wekelijkse rondvaarten is er van 8 juli t/m 3 september een spetterend familieprogramma vol uitdagende activiteiten die bezoekers meenemen op reis in de tijd. Daarnaast worden zij de hele zomer getrakteerd op de aanwezigheid van uiteenlopende gastschepen, maritieme workshops en havenrondleidingen.

Overnachten in een lekker hotel

Maritiem Museum App

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de verbetering van de informatievoorziening voor bezoekers. Er is volop ‘lading’ op de kade en steigers geplaatst om de verhalen te vertellen van de haven, van vroeger en van nu. Ook is de Maritiem Museum App gelanceerd. De app biedt extra beleving, films, animaties én digitale souvenirs om het museumbezoek onvergetelijk te maken. Er zijn twee tours te volgen: een rondleiding door de haven en een audiotour door het museumgebouw.

Het Maritiem Museum is het historische hart van het Maritiem District. Dat is het gebied midden in de binnenstad waar de haven van Rotterdam ooit begon. Er wordt gewerkt aan een dynamische Maritiem Museum Haven waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud en waar gewerkt wordt op en aan een unieke collectie varend erfgoed.

Zoek je accommodatie en beleef Rotterdam

Sharing is caring!

Comments are closed.