Mannen vaker de klos bij douanecontrole

Geplaatst door Redactie op 18 maart 2014 om 10:26 in de categorie Algemeen nieuws

Veiligheidscontroles op vliegvelden geven een veilig gevoel, maar mogen nog consequenter. Mannen worden vaker door de douane aangehouden om hun koffer te laten checken.

© US Customs and Border Protection

© US Customs and Border Protection

Een en ander blijkt uit onderzoek van een grote beoordeingssite onder meer dan 1500 respondenten over hun ervaringen met veiligheidscontroles op vliegvelden.

Douanecontrole mag zelfs strenger

Controles op vliegvelden zijn sinds 9/11 strenger geworden maar geven reizigers wel een veilig gevoel, zo geeft 44% van de ondervraagden aan. Tevens geeft 31% van de vliegtuigpassagiers aan dat de controles consequenter of strenger mogen. De douaniers in Europa worden als het soepelst ervaren. Dat in tegenstelling tot Noord-Amerika, waar douaniers het strengst worden ervaren.

Mannen worden opvallend vaker gecontroleerd door de douane dan vrouwen. 39% van de mannen heeft zijn koffer weleens moeten laten checken. Bij vrouwen ligt dit percentage een stuk lager, namelijk op 29%.

Grootste irritatie: kleding uit moeten doen

De grootste irritatie bij deze controles is de kleding of schoenen die uitgetrokken moeten worden. Op de tweede en derde plaats staan de wachttijden en de regel dat enkel vloeistoffen in verpakkingen kleiner dan 100ml mee mogen.

Bagagefratsen: van een tube mayonaise tot wasknijpers

Ondanks dat de vloeistofregels al jaren geleden zijn ingevoerd, zijn er nog steeds hordes mensen die vloeistoffen in hun handbagage meenemen. Het item wat het meest uit de bagage gehaald wordt tijdens veiligheidscontroles is een flesje of blikje drinken, ruim 25% van de ondervraagden heeft deze ervaring. Ook een nagelschaartje of nagelvijl wordt bij de securitycheck uit de bagage gelicht. Dit is verboden om mee te nemen in de handbagage, maar toch bij 19.91% van de ondervraagden dit wordt aangetroffen. Opvallend is dat 25.77% van de mannen aangeeft dat er wel eens een nagelschaartje of vijl uit hun handbagage is gehaald, en maar 23.35% van de vrouwen dit aangeeft.

Ook pindakaas, tubes mayonaise, een pot stroop, een knieprothese en een rol plakband hebben reizigers ooit moeten afstaan. Een item wat men ook tijdens de vlucht in stalen variant krijgt aangeboden, een plastic vorkje, mocht ook niet door de veiligheidscontrole bij een van de ondervraagden.

Mannen vaker de klos bij douanecontrole
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.