Luc Besson bezoekt zijn Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys van Europa-Park

Geplaatst door Redactie op 22 september 2014 om 15:11 in de categorie Attracties

Europa-Park Arthur en de MinimoysDe Franse topregisseur Luc Besson bezocht eergisteren samen met zo’n 170 internationale journalisten de nieuwste familieattractie van Europa-Park: „Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys“.

Sinds deze zomer kunnen bezoekers hierin op reis door het gigantische micro-kosmos van de Minimoys. Besson bedacht deze 2 millimeter grote wezentjes en bracht in 2006 de eerste animatiefilm over “Arthur en de Minimoys” op het witte doek. Hun prachtige leefwereld is in Europa-Park op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Tijdens de rit komt de bezoeker ondermeer oog in oog te staan met mieren en lieveheersbeestjes zo groot als olifanten.

Attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys”

De film “Arthur en de Minimoys” is een bewerking van het boek van de Fransman Luc Besson uit 2002. In Nederland zijn boek en film amper bekend, maar in Frankrijk, dat op een steenworp afstand van Europa-Park ligt, is ‘Arthur’ een enorme hit. “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” is de grootste indoor-attractie van het park (45.000 m3). De totale investering van deze toevoeging bedraagt zo’n 25 miljoen Euro. Natuurbeleving speelt niet alleen in, maar ook buiten de attractie een belangrijke rol. “Arthur” ligt verscholen in een groene omgeving en na het oversteken van twee kabbelende beekjes bereikt de bezoeker de toegang van een 16 meter hoge koepel. Hierin ontmoet men tijdens een zweefvlucht naast reuzeninsecten, zo’n 50 Minimoys-characters tussen de 850 gigantische klaprozen en grassprieten. In de koepel bevindt zich ook nog een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.

Het ingenieuze transportsysteem waarmee de bezoekers door de attractie zweven is een primeur van moederbedrijf Mack Rides. Deze attractieleverancier bestaat bijna 240 jaar, behoort tot de vijf grootste producenten van achtbanen ter wereld en plaatst de nieuwste modellen altijd als eerste in het ‘eigen’ Europa-Park. De baan is 550 meter lang en zal op twee plekken de hal verlaten om buiten door echte natuur te vliegen. Onder de baan hangen de zittingen die voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes. Zo draaien ze onafhankelijk van elkaar en zijn er enkele interactieve functies ingebouwd. De zittingen zijn ontworpen voor kinderen vanaf 1 meter lengte én 4 jaar oud.

Lees ook de reisreportage die de redactie van Reisprofs eerder dit jaar schreef naar aanleiding van een bezoek aan Europa-Park:

5.0
01

Sharing is caring!

Comments are closed.