Lentekriebels op Jersey

Geplaatst door Redactie op 19 februari 2014 om 10:06 in de categorie Bestemmingen

Jersey Kasteel Mont OrguielSlechts 22 kilometer verwijderd van de Franse kust bevindt zich het idyllische eiland Jersey dat zich in het voorjaar van haar mooiste kant laat zien.

Het imposante kasteel Mont Orguiel waakt over de bewoners van het eiland die het kasteel liefkozend het juweel in de kroon van Jersey noemen. Jersey bloeit op bij het zien van de eerste zonnestralen; het lenteseizoen is begonnen!

Wandelweek op Jersey

“The Floral Island” Jersey is rijk aan ongerepte natuur en daarom de perfecte bestemming voor wandelliefhebbers. Van 10 tot 17 mei wordt er dan ook een wandelweek georganiseerd waar men kan genieten van zowel de uitgestrekte zandstranden, grillige rotspartijen als een prachtig kleurenpalet van bloemen. Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te beleven op Jersey. Zo kan men vissen, fietsen en voor de avonturiers onder ons worden er ook vlieglessen aangeboden.

Golf en wellness op Jersey

Juist toe aan een ontspannende vakantie? Het eiland heeft een veelzijdig aanbod aan spa’s. Daarnaast worden er verschillende locaties op het eiland yoga- en pilatescursussen gegeven voor het ultieme ‘zen’ gevoel. Wat minder flexibel? Er kan er ook aan de handicap worden gewerkt; Jersey staat namelijk bekend om zijn goed onderhouden golfbanen.

Gastronomie op Jersey

Voor een Bourgondische invulling van de vakantie is Jersey de juiste ultieme reisbestemming. De Franse en Engelse invloeden zijn nog duidelijk aanwezig op het eiland en ook terug te vinden in de keuken. Jersey kent maar liefst vier Michelin sterrenrestaurants waarin deze culturen worden samengesmolten tot prachtige gerechten. Na alle intense activiteiten kan heerlijk worden nagenoten van een goed glas wijn uitkijkend op de ondergaande lente zon in de pittoreske haven.

Lees ook: Het regent toeristische records in Groot Brittannie.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.