Shadow

Landal Kielder Waterside in Engeland geen Landal-park meer

Landal GreenParks is vanaf 5 januari 2024 niet langer de eigenaar van Kielder Waterside in het Northumberland National Park, op de grens van Engeland en Schotland. Dit park was in 2017 het tweede park dat Landal in het Verenigd Koninkrijk bezat. Het is ons niet bekend wie de nieuwe eigenaar is.

Laatst gewijzigd: 28 november 2023

Landal Kielder Waterside Engeland

Vakantiepark Kielder Waterside ligt in het hart van een schitterend natuurgebied in het Northumberland National Park, op ca. 75 kilometer afstand van veerdiensthaven Newcastle. De huidige 32 chaletwoningen kijken uit over het grootste door mensen aangelegde stuwmeer in het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen biedt de omgeving fraaie vergezichten, het is ook de enige locatie in Engeland met een officiële zogeheten ‘Dark Sky’-status.

Wie de 42 km lange route rondom het meer fietst of wandelt, komt prachtige beeldhouwkunst en kunstvoorwerpen tegen, die bedoeld zijn om aan te raken en te beleven. In de omgeving bevindt zich een sterrenwacht, waar men ons zonnestelsel kan bekijken en rondom het park is zo’n 165 km aan mountainbike trails uitgezet. In de zomer zijn er vaartochten over het meer. Het is de ideale bestemming om volledig tot rust te komen omgeven door een mooie natuur.

Chalets met hottub

Landal Engeland park Kielder Waterside

Een deel van de 4-, 5- en 6-persoons chaletwoningen heeft de beschikking over een eigen hot-tub. Het park beschikt verder over onder meer een klein overdekt zwembad, sauna en wellness, fitnessruimte, een restaurant en bar, kleine winkel en uitgebreide outdooractiviteiten, waaronder boogschieten, hoverboards en skelters, fietsverhuur en vele wandel-, fiets- en hardlooptrails.

Andere Landal-vakantieparken in Engeland

Landal heeft zonder vakantiepark Kielder Waterside nog 17 vakantieparken in Engeland over. In juli 2016 zette Landal GreenParks met de overname van vijf parken van Dayz Resorts al voet op de Deense vakantiemarkt.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *