Landal Greenparks breidt uit met vakantiehuizen in Denemarken

Geplaatst door Redactie op 4 juli 2016 om 15:38 in de categorie Accommodaties

Landal vakantiehuizen in DenemarkenMet de acquisitie van het Deense Dayz Resorts krijgt toegang tot de Scandinavische markt. Dayz Resorts exploiteert vijf vakantie-resorts met in totaal ruim duizend vakantiehuizen in Denemarken. De parken liggen allemaal op het schiereiland Jutland.

De parken van Dayz Resorts passen goed bij de bestaande 78 vakantieparken die Landal heeft in zeven andere Europese landen. “De toevoeging van de parken van Dayz past uitstekend bij onze ambities voor internationale groei en we zijn verheugd om onze gasten prachtige nieuwe bestemmingen te kunnen aanbieden,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Bovendien bieden Deense vakantiegangers nieuwe kansen voor onze bestaande parken. Dit is een mooie ’match’.” De Dayz-vakantieparken kunnen inmiddels geboekt worden via de site van Landal.

Omgekeerd zijn ook de Denen blij met de overname. “We zijn trots om deel uit te gaan maken van Landal GreenParks. We verwachten dat deze acquisitie een positieve impuls geeft op onze parken en dat wij een betere toegang tot de andere Europese markt verkrijgen. Landal’s expertise in deze branche brengt ons nieuwe kansen, terwijl tegelijkertijd het feit dat een Europese marktleider investeert in de Deense markt positief is voor het Deense toerisme in het algemeen,” aldus Søren Sandberg, Managing Director van Dayz Resorts. Als onderdeel van Landal GreenParks zullen de vijf Dayz Resorts blijven opereren onder hun huidige naam. Ook blijft het huidige managementteam in functie en worden alle medewerkers overgenomen.

Goede aansluiting met vakantiehuizen van Landal

De nieuw verworven vakantiewoningen in Denemarken zijn geschikt voor 4 tot 14 personen en alle parken bieden een ruime keuze aan binnen- en buitenactiviteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Bovendien liggen de resorts niet ver van populaire attracties als Legoland, Djurs Sommerland, Skandinavisk Dyrepark en Ree Park. De vakantieresorts zijn alle binnen één dag aan te rijden en liggen allen op het schiereiland Jutland. Jaarlijks brengen 405.000 gasten ruim 150.000 overnachtingen door. Op de parken en het hoofdkantoor werken ca. 350 medewerkers.

Denemarken populair bij de Nederlandse toerist

Denemarken is populair bij Nederlandse en Duitse vakantiegangers. Na Duitsland (13 miljoen), Noorwegen (2,1 miljoen) en Zweden (1,9 miljoen) is ons land met ca. 1 miljoen gastnachten de vierde markt voor Denemarken. Vakantiewoningen in Denemarken vormen van oudsher een populair onderdeel van de lokale cultuur.

Meer reisnieuws over Landal en Denemarken.

Landal Greenparks breidt uit met vakantiehuizen in Denemarken
5 (100%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.