Shadow

Koningsdam weer stapje dichter bij oplevering

HAL Koningsdam uit droogdokHolland America Line vierde donderdag een nieuwe mijlpaal bij de bouw van de ms Koningsdam. Het nieuwe cruiseschip werd bij de Fincantieri’s Marghera scheepswerf in Italië van het droogdok naar het afbouwdok verplaatst om daar afgebouwd te worden. Hier blijft het schip liggen totdat het 31 maart 2016 officieel wordt afgeleverd.

De bouw van een cruiseschip kent een aantal mijlpalen. De verlegging van het droogdok naar het afbouwdok is er zo een. Eind februari heeft een andere mijlpaal plaatsgevonden: de zogeheten muntceremonie. Daarbij werden twee gouden munten aan de voorste mast van het schip gelast. Dat zou geluk moeten brengen. De muntceremonie werd uitgevoerd door Tineke Schröder, de vrouw van Martin Schröder, oprichter van Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair. Zij is lid van de Mariner Society van Holland America Line. De muntceremonie van de Koningsdam werd ook uitgevoerd door Antonio Quintano, directeur van Fincantieri Shipyard en Keith Taylor, executive vice-president van Fleet Operations bij Holland America Line. Op de twee gouden munten staat een afbeelding koning Willem-Alexander.

Holland America Line

Het ms Koningsdam is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle Klasse van Holland America Line. De maidenvoyage van de Koningsdam begint op 8 april 2016. Cruises met de Koningsdam zijn nu al te boeken bij onder meer Zeetours. Meer over de hutten en de restaurants op de Koningsdam op Decruisegids.nl.

Sharing is caring!