Shadow

Knaus BoxStar Road 540 Kampeerauto van het jaar

Knaus Box Star kampeerauto van het jaar 2014Met een nipte meerderheid aan stemmen kozen de bezoekers van de Vakantiebeurs op vrijdag 17 januari de buscamper BoxStar Road 540 van Knaus tot NKC Kampeerauto van jaar 2014. Na de voorrondes op Kampeerauto.nl was het lange tijd spannend welke camper met deze eer zou gaan strijken. Het publiek dat tijdens de Vakantiebeurs de categoriewinnaars bekeek, was vooral erg te spreken over de grote hoeveelheid camper die je krijgt binnen de compacte maten van een bus.

Hoogwaardig

De BoxStar biedt voldoende leefruimte voor twee personen en is gemakkelijk te besturen doordat hij niet zo groot is. De NKC-vakjury prees de BoxStar vooral om zijn compacte buitenmaten en de hoogwaardige afwerking in het interieur.

Nieuwe modellen

Afgelopen september ging de verkiezing van start in Düsseldorf. Daar beoordeelden NKC-camperspecialisten de nieuwe modellen van 2014. Op basis van de beoordelingen werden de twaalf meest innovatieve modellen genomineerd. Hierop konden bezoekers van www.kampeerauto.nl in de maand oktober stemmen. De LMC Liberty Breezer A 714 G, Knaus BoxStar Road 540, Bürstner Nexxo t 685 “fifty-five” en Niesmann+Bischoff Arto 76 E kwamen als beste uit de bus in respectievelijk de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal.
De vier categoriewinnaars staan gepresenteerd op de Vakantiebeurs, die nog duurt tot en met zondag 19 januari. Afgelopen dagen konden bezoekers van de beurs hun stem uitbrengen op hun favoriete camper. Deze stemmen, in combinatie met de beoordelingen van de camperspecialisten en de stemmen op www.kampeerauto.nl, hebben de winnaar bepaald.

Populariteit campers blijft toenemen

Camperen is booming; dat blijkt uit de cijfers die de Bovag en bureau VWE onlangs publiceerden. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is sinds 1 januari 2009 met 43,8 procent toegenomen, van 59.556 naar 85.628 op 1 januari 2014. De toenemende populariteit van de camper sluit aan bij de ontwikkeling dat kampeerders meer en meer op zoek zijn naar luxe en gemak.
De NKC is de grootste campervereniging van Europa en heeft al 38 jaar een sterke positie als specialistische consumentenorganisatie. Met een magazine, website, app, gidsen, een reis- en evenementenaanbod en verzekeringsproducten onder eigen label, zet de NKC zich in om het camperen in Nederland te promoten.

Op de foto: Ron Vermeule (links) en Stan Stolwerk van de fabrikant.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!