Kingston is klaar voor Reggae Month

Geplaatst door Redactie op 5 februari 2014 om 16:03 in de categorie Beurzen en evenementen

Jamaica’s hoofdstad Kingston staat in februari opnieuw in de schijnwerpers als onderdeel van de viering van Reggae Month. Gedurende de maand vinden reggae gerichte activiteiten plaats onder het thema “The Journey Continues”. Het vijfde jaar Reggae Month trapt af met een Reggae Legends Roots Party met optredens van Mutabaruka, TTI Sounds, Mikey T en Pablo Soul.

Jamaica muziek

© Visit Jamaica

De Jamaica Reggae Industry Association (Jaria) is de organisator van een maand lang activiteiten, waaronder ook de serie “Reggae Wednesday”. De serie zal de sociale achtergrond en genres van de Reggae belichten; van Mento naar Dancehall, de optekening van de evolutie en de dynamiek van de Reggae beleving. Elke week zijn er live concerten waarin verschillende genres te horen zijn: de traditionele drums , Mento, Jazz, Klassiek, Ska en Rocksteady, Reggae, Rockers, Dub en Dub dichtkunst, Dancehall, Gospel en alternatieve muziek. Reggae woensdag vindt plaats in Emancipation Park, met uitzondering van 19 februari, als het Ranny Williams Entertainment Center de locatie is.

Rijk cultureel erfgoed

“Reggae maand biedt ons opnieuw de kans om de hoofdstad Kingston met zijn rijke culturele erfgoed onder de aandacht te brengen”, aldus John Lynch, directeur van de Jamaica Tourist Board. “Met de verschillende evenementen die gedurende de maand worden gehouden, zullen de reggae fans het leven en de muziek van legendes als Bob Marley, Dennis Brown, Peter Tosh en Gregory Isaacs beleven en vieren. Een bezoek aan Kingston in februari zal reggae fans uit de hele wereld bevallen. “

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.